En Sıcak Konular

Öcalan'ın avukatlarına büyük öfke!

31 Ekim 2007 12:30 tsi
Öcalan'ın avukatlarına büyük öfke! İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın avukatları, cezaevine gitmek için geldikleri Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı önünde terörü protesto eden önce 6 kadının tepkisiyle karşılaştı.

Daha sonra toplanan ve sayıları 30’u geçen grup, avukatlara saldırdı. Güvenlik güçleri, avukatları öfkeli kalabalığın elinden jandarma binasına sokarak kurtardı.

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan’ın savunmasını üstlenen 150 avukat arasında yer alan Osman Çelik, Ömer Güneş ve Mustafa Eraslan, sabah saat 08.00’de, müvekkilleriyle görüşmek için İmralı ile ulaşımın sağlandığı Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı önüne geldiler. İmralı’ya gitmeleri için yasal işlemlerinin yapılmasını jandarma önüne park ettikleri otomobillerinin içersinde oturarak bekleyen avukatlara ellerinde Türk bayrağı olan 6 kadın jandarma önüne gelerek uzaktan tepki gösterdi. Daha sonra toplanan 30 kişilik grup, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘İmralı Apo’ya mezar olacak’ sloganları attılar. Öfkeli grup daha sonra araç içersinde bekleyen avukatlara saldırdı. Geniş önlem alan jandarma ve polis, avukatları araç içersinden çıkartıp jandarma binasına soktu. Avukatlar daha sonra jandarma kontrolünde İmralı’ya gitmek için Gemport Limanı’nda bekletilen İmralı-9 botuna bindiler.

Abdullah Öcalan’ın avukatları geçen hafta Çarşamba günü İmralı’ya gidişte kullandıkları motorun bozulması sonucu adaya gidememişlerdi. Avukatların haftalık olağan görüşmesini yapmaları için adaya gideceğini düşünen yüzlerce vatandaş, terörü protesto etmek için ellerinde Türk bayraklarıyla Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı önünde toplanmışlardı. Kalabalık avukatların gelmeyeceğini öğrenince dağılmıştı.



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs