En Sıcak Konular

MEB'ten katsayı için kötü haber

30 Ekim 2007 22:34 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, 2008 Hükümet programında yer alan, meslek liselerine katsayı uygulamasının kalkmasıyla ilgili takvime açıklık getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, 2008 Hükümet programında yer alan, meslek liselerine katsayı uygulamasının kalkmasıyla ilgili umudunun bulunmadığını belirtti. Çelik, ÖSS’de imam hatip ve meslek lisesi öğrencilerinin farklı dalda bir bölüm seçmeleri durumunda puanlarının en düşük katsayı olan 0.3’le çarpılmasıyla eşitsizlik yarattığı belirtilen sistemin değiştirilmesinin 2008’e yetişmeyeceğini, bir ihtimalle 2009 ÖSS’sine yetiştirilebileceğini ifade etti.

Salih Çelik, hükümetin 2008 programında yer alan ve "ÖSS’deki katsayı eşitsizliğinin kaldırılacağı" şeklindeki ifadeyle ilgili Bakanlığın yürüttüğü herhangi bir çalışma olmadığını belirtti. Çelik, “2008 ÖSS'ye yetişeceğini zannetmiyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Meclis'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen soruşturma önergesi oylamasında bulunması nedeniyle katılmadığı Adıyaman'daki "Temel Eğitme Destek Projesi" toplantısını, Bakan Çelik yerine Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik gerçekleştirdi.

AB hibeleri ile yürütülen proje kapsamında bilgi veren Çelik, meslek ve imam hatip lisesi öğrencilerinin yükseköğretime geçişte karşılaştığı farklı katsayı uygulamasıyla ilgili olarak “Şu an öyle bir değişiklik hazır olmadığı için ben böyle bir uygulama olacağını tahmin etmiyorum. Bu 2009'u kapsayacaktır. 2008'de böyle bir değişiklik sınavlara, ÖSS'ye yetişir mi bilmiyorum” diye konuştu.

Temel eğitime destek projesi kapsamında, 16 ilde, 81 okulda 766 derslik, 11 halk eğitim merkezi, 37 öğretmen lojmanı, 20 öğrenci yurdu, 1 spor salonu ve 3 yemekhane olmak üzere toplam 153 eğitim binası yapıldı.

Eğitim binalarının yapıldığı iller şöyle: Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Adıyaman, Bingöl, Muş, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, İstanbul, Adana, Sakarya, Antalya, Bursa, Mersin.

Yapılan binalarda toplam bin 865 personel istihdam edilecek. Müşteşar yardımcısı Salih Çelik, bütün bu binaların AB Akdeniz Fonu’ndan gerçekleştirildiğini söyledi Türkiye’nin AB’ye resmi adaylığının gerçekleşmesiyle artık farklı fonların da kaynak olarak kullanılabileceğini belirten Çelik, Türkiye’ye 500 milyon Euro’ya yakın hibe yapılacağını kaydetti.

Çelik, bu hibenin ne kadarının MEB tarafından kullanılacağının bilinmediğini ifade etti. Türkiye’de öğretmen açığı olan bir yer bulunmadığını söyleyen Çelik, sözleşmeli öğretmen uygulamasını savundu.

-“KARARA İTİRAZ ETMEYECEĞİZ”

Çelik, bir alevi ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersiyle ilgili yaptığı başvuru kararının kabul edilmesine itirazda bulunmayacaklarını, ancak bu kararın şu anki uygulamada bir değişiklik yaratmayacağını belirtti.

Çelik, şunları söyledi:
“Bu karara itiraz etmedik, etmeyeceğiz. Bizim dersimiz 'Din Dersi' değil, 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' dersidir. Onların verdiği karar mecburi din dersi ve din eğitimi ile ilgilidir. Şu anda bizim onların kararına itiraz etme gibi bir şeyimiz yok. Çünkü biz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini veriyoruz. O derste bütün dinler anlatılıyor. Dolayısıyla biz de herhangi bir ayrımcılık yok.”

 



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,788 µs