En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'ın sert mesajları

30 Ekim 2007 21:54 tsi
Başbakan Erdoğan'ın sert mesajları Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu, KDP Lideri Mesut Barzani'nin açıklamaları ve terörlerle mücadele konusunda önemli ve sert mesajlar verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, Kasım ayında düzenlenecek olan ABD gezisinin kendileri açısından önemli olduğunu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ında bu süreç zarfında ABD'nin tavrını görme anlamında bekleyeceğiz açıklamasını yaptığını kaydederek, "Süreç devam ediyor. Irak'a komşu ülkeler toplantısı var. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice Türkiye'ye gelecek, sonrada ben ABD'ye gideceğim" dedi.

Başbakan Erdoğan, "NATO'nun Türkiye-Irak sınırının güvenliğini sağlaması konusunda harekete geçip geçmeyeceğini sorulması üzerine, "O istikamette bir şey gelmedi. NATO Genel Sekreteri'nin bu konuda olumlu yaklaşımları ve açıklamaları var" dedi.

"BARZANİ YATAKLIK YAPAR DURUMDADIR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gazeteciler sık sık, KDP Lideri Mesut Barzani'nin açıklamalarını hatırlatmaları üzerine de şunları söyledi:
"Barzani bizim muhatabımız olamaz. Biliyorsunuz ki en son Bağdat yönetimi bu konuda Türkiye'ye geniş katılımlı bir heyet gönderdi.

Maliki'nin iyi niyetini görüyoruz. Ama Barzani, terör konusunda tavrını çok açık ve net ortaya koymak durumundadır. Şuan kendisi terör örgütüne yataklık yapar durumdadır. Uluslararası hukukta da bunun ne manaya geldiği bellidir." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine sınır ötesi operasyonu ile ilgili sık sık tarih sorulmasını üzerine de, "Bakın arkadaşlar, ben size tarih ve operasyonun kapsamı konusunda bilgi veremem. Allah aşkına siz, muhaliflere mi çalışıyorsunuz bize mi? Genelkurmay Başkanımız size tarih verdi mi? O size ABD'nin tavrının ne olacağının beklenilmesini söyledi. Bakın arkadaşlar ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin başka bir sorusu üzerine de, 'Muhalefetin tavrını husumet olarak nitelendirdi ve "Onlar sağolsunlar tezkere konusunda görevlerini yaptılar. Ama bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümettedir. Merak etmeyin süreç devam ediyor. Nasıl olacağı ve hangi adımların atılması gerekiyorsa, biz hepsini atarız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı emekli generallerin kanal kanal gezip açıklamalar yapmasından rahatsız olduklarını, bugün grup konuşmasında da emekli ordu mensuplarını kastettiğini ifade etti. Erdoğan, "Bu konularda çok dikkatli hareket etmeliyiz. Şimdi soruyorum arkadaşlar, madem konuşacaklardı, seçimlerde aday olup seçilip siyaset yapsalardı" dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, 'Sanki açıklamanızda, muazzafları da kastettiniz' demesi üzerine de, "Sen öyle anladıysan, yapacak bir şey yok" dedi. Başbakan Erdoğan, "Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önüne defans koymayız. TSK'nın önünde bariyer oluşturmayız" ifadelerini kullandı.

"ELERİNDEN GELSE İMRALI'DAKİNİ KONUŞTURACAKLAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki gazete ve televizyonlarda yayınlanan Barzani haberlerine sert tepki göstererek, "Ellerinden gelse İmralı'dakini de konuşturacaklar, onun mesajlarını da yayınlayacaklar" ifadesini kullanarak, Türk medyasını eleştirdi.

"Erdoğan, ekonomi konuşma zamanı değil" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhtemel bir operasyonun ve Kuzey Irak'a yönelik ambargonun Türk ekonomisini nasıl etkileyeceği sorulması üzerine de, arkadaşlar şimdi ekonomi ve para konuşma zamanı değildir. Şimdi siyaset, diploması ve güvenlik konularını konuşma zamanıdır. Merak etmeyin biz elimizden geleni yapıyoruz. Her türlü adım zamanı geldikçe atılacaktır" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin ısrarla operasyonun kapsamı ve şekli konusundaki soruları üzerine, "Bakın arkadaşlar ben konuda size ayrıntı vermem. Şimdi zaman bin düşünüp bir yapma zamanı ve biri de pir yapmalıyız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Avrupa ülkelerinden gelen itidal çağrılarına da, "Biz bundan şunu anlıyoruz. İtidaldan kasıt nedir, durun bir kenar da bekleyin kastediliyorsa biz bunu yapmayız. İngiltere şuanda bu konuda çok farklı bir yerde" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşebilmek için uzun süre bekleyen Milli Futbolcu Hakan Şükür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a elinde bir not kağıdı ve bir kalemle yaklaşıp, "Efendim, gazetecilerden fırsat bulamıyoruz. Ben de gazeteci oldum size bir soru sorabilir miyim?" demesi üzerine Başbakan Erdoğan, Hakan Şükür'ü yanına aldı ve sohbet etmeye başladı. Hakan Şükür, Başbakan Erdoğan'a, "Efendim biz askerliği beklemede olan sporcular olarak gönüllü askerlik yapmak istiyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan da
Hakan Şükür'ün teklifini dinledikten sonra, "Bu işleri ayak üstü konuşamayız, sonra değerlendirelim" şeklinde cevap verdi.



 


 

 



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs