En Sıcak Konular

Çankaya bütçesi CHP'yi rahatsız etti

30 Ekim 2007 20:43 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, 2008 yılında cumhurbaşkanlığı bütçesinin yüzde 68 oranında artırılmasını eleştirdi, ' Türkiye görkemli yaşamlara, şaşalara alıştırılmamalı'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, 2008 yılında cumhurbaşkanlığı bütçesinin yüzde 68 oranında artırılmasını eleştirerek, ''Yakıt bulamayan, boyasını badanasını yaptıramayan okullar var. Cumhurbaşkanı ne kadar mütevazi yaşarsa, toplum için o kadar değerlidir. Türkiye, görkemli yaşamlara, şaşalara alıştırılmamalı'' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının tümü üzerinde söz alan Özyürek, Türkiye'de ciddi anlamda ÖTV ve KDV kaçağının bulunduğunu söyledi. Özyürek, kayıt dışı ekonomiyle etkin bir mücadele edilmediği takdirde, kamu harcamalarında bir düşüş sağlanamayacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 2007 yılına göre 2008'te yüzde 64 artırıldığını belirten Özyürek şöyle dedi: ''22'ye yakın araç alınacakmış. 14 milyon YTL mefruşata, 19 milyon YTL tadilata harcanacakmış. Başbakanlar, Cumhurbaşkanları, topluma örnek olmalı. Ahmet Necdet Sezer gibi kendisine verilen bütçenin büyük bölümünü harcamayarak tasarruf sağlayan cumhurbaşkanından sonra, Sayın Gül'ün bütçesinde artış istemesi, yanlış olmuştur. İsrafı önlemek açısından örnek oluşturabilirdi. Bunu yadırgadık.''

''ŞAHSINA HARCAMIYOR''

 ''19 milyon YTL'lik tadilat yaptığınız cumhurbaşkanı konutu ve müştemilatı, gecekondu konumunda mıydı?'' diye soran Özyürek'e, AK Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya ''Çok kötü durumdaydı'' yanıtını verdi. AK Parti'li milletvekillerinin ''Sayın Gül şahsına mı harcıyor?'' diye tepki göstermeleri üzerine Özyürek, devlet parası harcanırken milletin çok fakir olduğunun unutulmaması gerektiğini bildirdi. Özyürek, ''Yakıt bulamayan, boyasını badanasını yaptıramayan okullar var. Cumhurbaşkanı ne kadar mütevazi yaşarsa, toplum için o kadar değerlidir. Türkiye, görkemli yaşamlara, şaşalara alıştırılmamalı'' dedi.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da Türkiye'nin temel sorununun, üretim, yatırım ve istihdam olduğunu söyledi. Geçen dönem çıkartılan Teşvik Yasasını eleştiren Aslanoğlu, ulusal sanayinin çıkarına olmayan bu yasanın mutlaka değiştirilmesi gerektiğini savundu. Yasa kapsamındaki illerde yatırım yapan sanayicilere, elektrik tüketiminin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağı sözü verildiğini belirten Aslanoğlu, ''Devlet söz verdiyse sözünde durur. Devlet yalan söylemez, ama 2006 Kasım ayından bu yana bu paralar ödenmiyor'' diye konuştu.

Aslanoğlu, 2003 yılından bu yana hükümetin belediyelere ayrım yapmaksızın yardım yaptığını ancak bazı bakanlıkların ''yardım'' adı altında, bazı belediyelere para gönderdiğini iddia ederek, bu tür ayrımcılığa da son verilmesini istedi.

 



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,705 µs