En Sıcak Konular

PKK'nın yol kesmesine önlem

30 Ekim 2007 17:58 tsi
PKK'nın yol kesip askeri şehit etmesine engel olmak için önlem alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı sonrası Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da vatani görevlerini yapan askerlere karayolu yasağı geldi.

Yüksekova'nın Dağlıca köyündeki hain saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatan ve terörist avına çıkan güvenlik güçleri, bir taraftan da terhis-izin ve benzeri durumlarda Doğu ve Güneydoğu illerine gidiş dönüş yapan askeri görevlilere düzenleme getirdi.

Güvenlik nedeniyle tüm askeri personelin tek başına karayolu ulaşımı yasaklandı. PKK'lı teröristlerin mayın döşeme ve yol kesme eylemlerine karşın askerlerin uçakla ya da askeri konvoylarla memleketlerine gönderilmesine karar verildi.

Bölgede terörist eylemlerin yoğunlaşması üzerine olası yol kesme eylemlerine karşın karayolu güzergâhlarında güvenlik önlemleri de artırıldı.
Alınan bilgiye göre karayolu güzergâhlarındaki hâkim noktalardaki mevzilere özellikle geçici köy korucuları yerleştirilmeye başlandı.

Van, Hakkari ve çevre illerinde vatani görevini yapan askerler, terhise veya izin için il dışına çıktıklarında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı toplama merkezlerine gönderiliyor.

Batı illerine gidecek askerler, Van'da havayolu ile memleketlerine yollanırken, batıdan gelen ve görev yerlerine gidecek askerler için de geniş güvenlik önlemleri altında konvoylar halen de eşlik ediliyor.

Terör eylemlerinin tırmandığı 1990'lı yıllarda da yaşanan bu tür düzenlemeler, 24 Mayıs 1993 yılında Bingöl-Elazığ karayolunda 33 Askerin şehit edilmesiyle başlamıştı. Bunun üzerine askerin karayoluyla sevkıyatı yasaklanmıştı. Bu uygulama 2001 yılına kadar devam etmişti.
Dağlıca olayından sonra uygulama yeniden başlatıldı.

İnternet haber



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs