En Sıcak Konular

AP üyesi Özdemir: "PKK yasağı delik deşik".

30 Ekim 2007 17:08 tsi
AP üyesi Özdemir: Yeşiller Partili Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, Avrupa'daki PKK yasağının, uygulamada tam olarak uygulanamadığını söyledi.

Özdemir, "Deutschlandfunk" adlı Alman radyosuna verdiği röportajda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, teröre karşı mücadelede Türkiye'yi yalnız bıraktıkları gerekçesiyle Avrupa ülkelerini eleştirdiği hatırlatılarak, Avrupa ülkelerinin bu konuda ne tür hataları olduğunun sorulması üzerine şunları söyledi:

"İki hataları var: Avrupa, reform çabaları içinde olan ve Kürt sorununu demokratik yollardan çözmeye çalışan bir Türkiye'yi fazla desteklemiyor. Aynı şekilde dramatik olan bir gelişme de şu: Almanya ve Avrupa'da PKK yasağı var. Ancak PKK yasağı, uygulamada delik deşik. Bu örgütün yerini alan diğer bazı kuruluşlar, istedikleri her şeyi yapabiliyor. Sözde kültür merkezleri çok hafife alınıyor. Avrupa'da faaliyet gösteren bazı televizyon kuruluşlarında Türk askerlerinin öldürülmesi gösterilerek kutlanıyor. Yani yoğun şekilde kışkırtıcılık yapılıyor."

Başbakan Erdoğan'ın, teröristleri iade etmedikleri ve kendilerine mali destek sağlandıkları için Avrupa ülkelerine yönelik eleştirilerine katılıp katılmadığının sorulması üzerine de Özdemir, şöyle konuştu:

"Örgütten ayrılmak isteyenlerin dövülmesi, Almanya'da şantaj yoluyla para toplanması ve gençlerin ailelerinden koparılarak savaşmak için Irak'ın kuzeyine, Türkiye'ye ya da İran'a gönderilmesi, kahramanlık olayları değil. Bunların hepsi oluyor. Bunları ben biliyorsam, bu olaylara karşı bir şey yapılmadığını içişleri bakanları ve güvenlik makamları da biliyordur diye düşünüyorum."

Almanya'da bu olayların ne kadar yayılabileceği sorusuna karşılık da Özdemir, sorunun sadece bir PKK sorunu olmadığını, aşırı milliyetçi ülkücülerin de örgüt üyelerinden aşağı kalır yanı olmadığını savundu. Özdemir, her türlü hukuk ihlaline karşı 'sıfır hoşgörü' politikasının yürütülmesi gerektiğini söyledi.

HaberX haberine göre, Türkiye'nin kuzey Irak'a müdahale etmesini bekleyip beklemediği sorusuna üzerine de Özdemir, "bunun Amerikalılara ve PKK gibi bir terör grubunun bölgeye yerleşmesine ve buradan Türkiye'ye yönelik saldırılar yapmasına izin vermesinin doğru olup olmadığını düşünmesi gereken Mesut Barzani'ye bağlı olduğunu" ifade etti.
 



Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs