En Sıcak Konular

En tehlikeli miras sigaranın içinde!

30 Ekim 2007 16:41 tsi
En tehlikeli miras sigaranın içinde! Sigaranın sağlığa yönelik olumsuz etkilerinin boyutları her geçen gün ortaya çıkıyor. Üstelik bu kez sigara "hiç beklenmedik bir yerden" vuruyor. Bakın sigara içen anneler çocuklarına miras olarak ne bırakıyor...

Profesör Zentaro Yamagata başkanlığındaki bir ekip tarafından yürütülen ve 1400 kadın ile çocuklarının 10 yaşına kadar izlendiği araştırmada, gebeliğin ilk üç ayında, hatta sadece en başında sigara içen annelerin çocukları, sigara içmeyen annelerin çocuklarına oranla 2,9 kez daha fazla obezite riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

NTVSNBC'de yer alan araştırmada ayrıca, annesi hamilelik döneminde kahvaltı etme alışkanlığı olmayan bir çocuğun kilo sorunuyla karşılaşma riskinin de 2,4 kez fazla olduğu ortaya çıktı.

Prof Yamagata, araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak, “Sonuçlar, gebelik sırasında, hatta sadece en başında sigara içmenin, çocukların sağlığı üzerinde yaşamlarının uzun bir dönemi boyunca etkileri olabileceğini gösteriyor” diye konuştu.

Araştırmacıların, gebelik sırasında kötü beslenen çocukların, doğumdan sonra gıda stoklayabileceği şeklinde bir spekülasyonda bulunabileceklerini belirten Yamagata, “Ancak, bunun doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Önemli olan sigarayı bırakmak” dedi.

Prof Yamagata, dünyada tütün kullanımı ile çocuk obezliği arasındaki bağı gösteren başka araştırmalar da bulunduğunu, ancak ilk kez bir grup çocuğun doğumundan 10 yaşına kadar bu araştırmanın konusu olduğunu söyledi.

Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,314 µs