En Sıcak Konular

Türk Telekom'da sabotajları 400'ü aştı

30 Ekim 2007 16:06 tsi
Türk Telekom, şirketin fiber optik kablolarına ve saha dolaplarına Türkiye genelinde 400'den fazla saldırı düzenlendiğini iddia ederek, bu sabotajlar nedeniyle yüz milyonlarca YTL'lik zararın ortaya çıktığını açıkladı.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, Haber İş Sendikası ile yürütülen ve anlaşmazlıkla sonuçlanan görüşmelerin ardından, şirketin fiber optik kablolarına ve saha dolaplarına yapılan saldırıların devam ettiği kaydedildi.

Türk Telekom'daki grev sürecinin 15. gününe girdiğine işaret edilen açıklamada, "Ancak 15. gününe girdiğimiz süreçte bugüne kadar yaşananlar, çalışanların yasal hak arama zemini olan grevin başka zeminlere çekilmeye çalışıldığını göstermiştir" denildi.

-"ERZURUM'DA SENDİKA ÜYESİ SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI"-

Özellikle Gaziantep, Ankara ve İstanbul illerindeki sabotajlar ile ilgili tanık ifadeleri ve ihbarları sonrasında, güvenlik güçleri tarafından gözaltı ve sorgulamalar yapıldığına ve soruşturmaların devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, önceki gece de Erzurum'da Türk Telekom'a ait saha dolabını tahrip etmekte olan bir Yardımcı Hizmet Elemanının, güvenlik güçleri tarafından suçüstü yakalandığı kaydedildi. Açıklamada, hakkında soruşturma açılan söz konusu kişinin sendika üyesi olduğu ve greve katıldığının tespit edildiği iddia edildi.

-"SABOTAJLAR, ADİ HIRSIZLIK DEĞİL"-

Telekom açıklamasına göre, şu ana kadar Türkiye genelinde gerçekleştirilen sabotaj sayısı 400'ü aştı. Sabotajlara ilişkin Cumhuriyet Savcılıkları, Kolluk Kuvvetleri ve Çalışma Bakanlığı Bölge Çalışma Müdürlüklerine 180'den fazla sayıda başvuru ve şikayette bulunuldu.

Açıklamada, "Sabotaj olaylarının meydana geliş şekline baktığımızda bunların tesadüfi olaylar veya adi hırsızlık olayları olmadığı, hem seçilen lokasyonlar hem de zararın veriliş tarzı itibarı ile teknik bilgiye sahip kişiler tarafından yapıldığı şeklinde güçlü bir kanaat oluşmuştur. Bu kanaatimiz Gaziantep, Ankara, İstanbul ve Erzurum illerimizde gerçekleşen olaylarla daha da güçlenmiştir" denildi.

-"237 BİN EV VE İŞ TELEFONU OLUMSUZ ETKİLENDİ"-

Şirketin sabotaj sonucu oluşan arıza sayısında, grev öncesine göre büyük oranda artış görüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Yapılan sabotajların 200'ü yurtiçi ve yurtdışı veri ve ses trafiğini taşıyan ana arterlerdeki fiber optik şebekeyi hedef almıştır. Bu suretle ana arterin üzerindeki trafiğin kesilmesi ve haberleşmenin durması hedeflenmiştir. Ayrıca 237 adet saha dolabına çeşitli şekillerde zarar verilmiştir. Gerek fiber optik kabloların top yekun yenilenmesi gerekse saha dolaplarının onarılması ve değiştirilmesi başta olmak üzere yapılan sabotajlar dolayısıyla yüz milyonlarca YTL'lik bir kayıp söz konusudur."

Açıklamada, bugüne kadar sabotajlar nedeni ile 237 bin ev ve iş telefonunun kesintilerden etkilendiği, bu arızaların 152 bin adetinin ise giderildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, ADSL hatlarında oluşan arıza sayısının ise 53 bin olduğunu ve bu sayının 44 bin adetlik kısmının onarıldığı dile getirildi.

-"EKİPLERİMİZİN ÇALIŞMALARI ENGELLENİYOR"-

Öte yandan, greve katılan bazı telekom çalışanlarının hukuka aykırı eylemlerde bulunduğunun öne sürüldüğü Türk Telekom açıklamasında, "Özellikle greve katılmayarak işlerine devam eden çalışanlarımızın ve müşterilerimizin işyerine giriş ve çıkışlarına müdahale edildiği, özellikle sabotaj sonucu ortaya çıkan arızalara gece gündüz demeden müdahale eden ekiplerimizin çalışmalarının engellendiği, hatta darp ve şiddete başvurulduğu tespit edilmiştir" denildi.

-"ZARARLARIN TANZİMİ İÇİN HUKUKA BAŞVURACAĞIZ"-

Açıklamada, şöyle dendi:

"Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde haberleşme hizmetlerinin aksatılmadan devamını sağlamaya çalışan personelimize yönelik bu tür hukuka aykırı müdahaleleri ülkemizin bekasına müdahale olarak kabul ediyoruz. Hiç kimsenin şirketimizin faaliyetlerini hukuka aykırı bir şekilde durdurmaya çalışmak veya grev yapmak adına, hukuka aykırı eylemlerle ülkemizin haberleşme güvenliğini tehlikeye atmak gibi bir hakka sahip olmadığını belirtmek isteriz. Şirketimiz bu konudaki uğramış olduğu zararların tazmini dahil her türlü hakkını sonuna kadar arayacak ve tespit edildiğinde failler hakkında her türlü hukuki ve cezai tatbikatı son aşamasına kadar takip edecektir."
 

Haber 7



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs