En Sıcak Konular

DTP PKK'yı kınamıyor

30 Ekim 2007 14:18 tsi
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, "Bizden istenen sadece birtek şey var; gelin birilerini kınayın ve hiçleşin. Böyle bir mantığı asla kabul etmeyiz, böyle bin anlayışa asla gelmeyiz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Ahmet Türk, parti olarak, kendilerinden sorunların çözümü için ortak proje isteyen bir anlayışın bulunmadığını ifade ederek, "Bizden istenen sadece birtek şey var; Gelin birilerini kınayın ve hiçleşin. Bunu çok açık söylüyorum. Burdan Sayın Başbakan'a ve siyasi partilere bir çağrı yapmak istiyorum. Ortaya koyun projenizi hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Şiddet ve silaha karşı hep birlikte duralım. Ama sizin istediğiniz sorunların çözümü değil. Bizi halkımızın gözünde hiçleştirmeye dönük bir politikadır sizin istediğiniz. Hiçleşin diyor...Kişiliğinizden ödün verin diyor... Onurunuzdan ödün verin diyorlar... Bu sorunların çözümüne katkı sağlamaz. Böyle bir mantığı asla kabul etmeyiz, böyle bin anlayışa asla gelmeyiz" diye konuştu.

Bu yaklaşım tarzının kucaklayıcı bir yaklaşım tarzı olmadığını savunan Ahmet Türk, 1920'lerin ruhuna bakıldığında herkesi kucaklayan bir sürecin görüleceğini kaydetti. Bugün de farklılıkları içselleştirecek bir süreç için herkesin çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Ahmet Türk, ötekileştiren, hiçleştiren, yok sayan bir mantıkla sorunların çözülemeyeceğini söyledi.

BAHÇELİ VE BAYKAL İNSANLARI KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR!

Ahmet Türk, son yaşanan terör olaylarından sonra yapılan sokak gösterilerinin sadece DTP'ye yönelik olmadığını, bu ülkede bin yıldır yaşanan insanlara bir yönelmenin olduğunu öne sürdü. Aslında en büyük tehlikenin bu olduğunu vurgulayan Türk; MHP Lideri Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Baykal'a yüklendi. Ahmet Türk, "Şimdi Sayın Baykal, Sayın Bahçeli hiçbir sorumluluk duymadan, dünü unutarak, geleceği görmeden, geleceği karatacak söylemlerle bu ülkede insanları karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Biz bu konuda hassasiyetimizi, duyarlılığımızı kaybetmeyeceğiz. Kimler ne derse desin, halkların kardeşliğini esas alan politikamızdan taviz vermeyeceğiz" dedi.

Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiğini, sorunları barışçıl demokratik yöntemlerle çözme konusunda halen bir şansın bulunduğunu dile getiren Ahmet Türk, "Bunun doğru kullanılması gerekiyor. Sınır ötesi operasyonlarla sorunların çözümüne katkı sunamayız. Buna gerek olmadan da Türkiye'de kardeşliği, barışı sağlayabiliriz" diye konuştu.

 8 sütun



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,407 µs