En Sıcak Konular

O gece kurtuldu Şırnak'ta vuruldu

30 Ekim 2007 14:14 tsi
Dağlıca'daki saldırıdan kurtuldu. Şehitlerin üzüntüsünü yaşarken şehit oldu...

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Halil Özçelik’in, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesinde 12 askerin şehit düştüğü birlikte görev yaptığı ortaya çıktı.

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Elazığlı Jandarma Komando Astsubay Halil Özçelik’in Ordu’da yaşayan ailesi sinir krizi geçirdi.

ŞEHİTLERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞARKEN ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehit astsubay Halil Özçelik’in Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesinde 12 askerin şehit düştüğü ve 16 askerin de yaralandığı saldırıda bölgede görevde bulduğu ve çatışmadan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Eşi Duygu Özcelik’in kardeşi Bülent Gönül, “Eniştem ile 3 gün önce telefonla görüştüm. İyi olduğunu söyledi. Eniştem 12 askerimizin şehit düştüğü Dağlıca’da da görevdeydi. 3 gün önce görüştüğümde de bu olayı anlatıp üzüntüsünü dile getirmişti. Hatta 12 askerimizin de işlemlerini eniştem yapmış. Şehitlerimizi ailelerine teslimi sırasında da bulunmuş. Bu olaydan sonra da asıl birliği olan Şırnak’a geri dönmüştü. Haberi dün akşam bize ablam verdi. Eniştemin şehit düştüğü haberini alınca şoke oldum. Ne diyeceğimi bilemedim. Kader peşini bırakmadı. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

TÖRENİ BIRAKIP ÇATIŞMAYA GİTTİ

Şehidin kayınpederi 52 yaşındaki Cevdet Gönül ise damadının dün gündüz saatlerinde Şırnak’ta yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında görev aldığını belirterek, “Kızımla dün görüştüm. Bayramı kutlamak için törenlere katılmışlar. Daha sonra damadım kutlamaları yarıda bırakıp çatışmanın olduğu bölgeye gitmiş. Sonra da bize acı haber geldi” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

‘BENİ ORDU’YA GÖMÜN’ VASİYETİ

Aslen Elazığlı olan şehit Halil Özçelik’in Ardahan’da polis memuru olarak görev yapan kardeşi Ahmet Özçelik, acı haberi alır almaz perişan oldu, ağabeyinin kendisine vasiyet ettiğini şehit düştüğünde Ordu’ya gömülmek istediğini belirterek, “Sürekli telefonla görüşüyorduk. En son bir kaç gün önce görüştüğümde bana ‘şehit olursam beni Ordu’da toprağa verin’ diyerek vasiyette bulundu diyerek gözyaşı döktü.

İnternet haber



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs