En Sıcak Konular

Şehitlerin komutanı görevden alındı

30 Ekim 2007 12:20 tsi
Dağlıca'da 12 Askerimizin şehit olduğu 8 askerimizin ise kaçırıldığı Taburun komutanına Genelkurmay Başkanlığı faturayı kesti. O komutan görevden alındı. İşte ayrıntılar.

ABC Dağlıca'da PKK'lıların 12 askerimizi şehit etmesi, 8 askerimizi kaçırmasıyla ilgili olarak Tabur Komutanı yarbay görevden alındı. Askerlerimizin bulunması için sınır ötesinde bordo bereliler arama yapıyor.

Irak topraklarından Türkiye'ye sızan yaklaşık 200 kişilik PKK grubu tarafından basılmak istenen Dağlıca Taburunda 12 askerimizin şehit edilmesi, 8 askerimizin ise kaçırılmasından sonra yürütülen soruşturma çerçevesinde, tabur komutanı yarbay görevden alındı.

PKK'nın 7-10 kişilik grupla eylemlere kalkışmasına rağmen, örgütün taktik değiştirdiği, kalabalık gruplarla eyleme girişeceği yolunda askeri birliklerin de önceden uyarıldığı öğrenildi.

Gelen grubun 12 askerimizi şehit etmesi, 8'ini kaçırmasından sonra, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Dağlıca Tabur komutanı buradaki görevinden alındı.

KAÇIRILAN ASKERLERİN DURUMU

Dağlıca'da kaçırılan 8 askerimizin Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunduğunun tahmin edildiğini belirten yetkililer, bunların bulunması ve kurtarılması için yoğun çalışmalar sürdürüldüğünü belirttiler.

Daha önce Hakkari'nin Köprülü Taburunda bir askerin teröristlere askerlerimizin bulunduğu mevziler hakkında bilgi verdiğinin ortaya çıkarıldığını kaydeden yetkililer, kaçırıldığı belirtilen askerlerle ilgili de araştırma yapıldığını söyledi.

Askerlerin serbest bırakıldığı ve Diyarbakır'a getirildiği yolundaki haberler ise dün de yetkililer tarafından doğrulanmadı.

YAKINI DAĞDA

Askerlerden birisinin yakın akrabasının daha önce PKK ile bağlantıları nedeniyle cezaevinde yattığı, tahliyesinden sonra da örgütün dağ kadrosuna katıldığı yolunda bilgiye ulaşıldı. Yetkililer, herhangi bir yakını terör örgütüyle bağlantılı olan askerimize, aynı gözle asla bakılmadığını, askerler arasında memleketlerine göre bir ayrımın da asla söz konusu olmadığını söyledi.

Aktif haber



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs