En Sıcak Konular

Bahçeli: Barzani muhatap alınmamalı

30 Ekim 2007 11:38 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak’taki yönetimin başındaki Barzani’nin hiçbir şekilde muhatap alınmaması gerektiğini söyledi. Kuzey Irak’taki grupların kendilerine “meşruiyet” kazandırma peşinde olduklarını kaydede

MHP'nin Meclis Grup toplantısında konuşan Bahçeli, bu kişilerin İstanbul’da düzenlenecek olan “Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları İkinci Toplantısı”na da katılmaması gerektiğini bildirdi.

Bahçeli, hükümete bu konuda şu uyarıyı yaptı:

”Irak’ın kuzeyindeki grupların reisleri kendilerine meşruiyet kazandırma ve muhatap bulma peşindedir. Özellikle diplomatik alan başta olmak üzere, Kuzey Irak’lı grupların sözcüsü veya temsilcisi sıfatını taşıyan şahıslar ile resmi düzeyde, Irak Devleti adına bile olsa ilişki kurulmamalı, muhatap alınmamalıdır. Bu kapsamda olmak üzere, İstanbul’da ‘Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları İkinci Toplantısı’na katılacakları ileri sürülen Kuzey Irak’lı sözde temsilcilerin ziyareti kabul görmemelidir.”

Bahçeli’nin bu sözleri Barzani dışında, Irak Devlet Başkanı Talabani ve Irak Dışişleri Bakanı Zebari’yi de “muhatap alınmaması gerekenler” arasına dahil edip etmediği sorusunun sorulmasına yol açtı.

“BARZANİ ÇETE REİSİ"

Bahçeli, Barzani ile ilgili sert açıklamalarını sürdürdü. Bahçeli, ”Bugün terörü önlemek için karar vermiş Türkiye’nin öncelikli hedefi, Irak’ın kuzeyinde üstlenmiş terör yuvaları ile bunlara yardım ve yataklık yapan ve PKK’yı perde gerisinden yöneten Barzani isimli çete reisidir” dedi.

KIŞ GELMEDEN OPERASYON YAPILMALI”

Bahçeli, Hükümetin vakit geçirmeden tezkereyi kullanması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Bu gücü kullanmanın ve gereğini vakit geçirmeksizin yapmanın zamanı artık gelmiştir” dedi.

Bahçeli, bölgede iklim koşullarının değiştiğini, kış şartlarında operasyon yapmanın zorlaşacağını ve belki de erteleneceğini söyledi. Bahçeli, baharda daha büyük bir bela ile karşılaşmadan bu işin bitirilmesi sonuca ulaşılması gerektiğini bildirdi.

Bahçeli, “Kış aylarında ise geçmişteki hatalarla palazlanan yurt içindeki bölücülüğün önünün bir daha açılmamak üzere kapatılması ve milletimizin huzurunun sağlanması hükümetin görevi olmalıdır” dedi.

İnternet haber



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs