En Sıcak Konular

'PKK'nın derdi Kürt hakları değil, PKK devleti'

30 Ekim 2007 09:45 tsi
'PKK'nın derdi Kürt hakları değil, PKK devleti' Türkiye'de yaşanan son terör eylemlerinin ardından Alman medyası da daha önce 'Kürt savaşçılar' dediği terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü görmeye başladı.

Ülkenin önde gelen haber dergilerinden Der Spiegel, Kürt uzmanı Hans Krech'in 'PKK'nın amacının Kürtlerin hakları değil, PKK devleti kurmak' olduğuna ilişkin görüşlerine yer verirken, devlet kanalı ARD de PKK ile ilgili haberlerinde bundan böyle örgütün 37 bin insanın ölümüne yol açtığı ve birçok ülke tarafından terörist olarak kabul edildiğine ilişkin bilgilere yer vereceğini açıkladı.

Kürt sorunu uzmanlarından Hans Krech, Der Spiegel'e yaptığı açıklamada PKK'nın Stalinist bir grup ve son derece tehlikeli bir suç örgütü olduğunu dile getirdi. Öcalan'ın Stalin'i kendine model seçtiğini hatırlatan Krech, PKK'nın hedefleriyle Kürtlerin hedeflerini bir tutmanın büyük problemlere yol açabileceğini söyledi. Türkiye'de yaşayan Kürtlerin 'azınlık hakları'nın geniş ölçüde garanti altına alındığını dile getiren Alman uzman, "PKK, Kürtlerin azınlık hakları için ortaya çıkmış bir örgüt değil; PKK, bir PKK devleti kurmak istiyor.'' dedi.

Alman devlet televizyonu ARD de ülkede yaşayan Türklerden gelen yoğun protestolar üzerine yayın çizgisinde değişikliğe gitti. Buna göre bundan böyle 'tagesschau.de' adlı internet sayfasında PKK ile ilgili haberler söz konusu olduğunda, terör örgütünün mahiyetini açıklayacak standart kutu haber girecek. Söz konusu haberde PKK'nın 37 bin insanın ölümüne yol açtığı ve AB, ABD, Türkiye, Irak ve diğer ülkelerin PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiği ve bu örgütün Almanya'da yasaklandığı dile getiriliyor.

Alman medyasının PKK'yı 'özgürlük savaşçıları' şeklinde nitelemesine tepki gösteren Yeşiller Partisi'nden AP milletvekili Cem Özdemir de Spiegel'e yaptığı açıklamada, "PKK'yı masum gösterenler Kürt davasına büyük zarar vermektedir. Söz konusu terör örgütü demokrat Kürtlerin çalışmalarını imkansız kılmaktadır.'' dedi.

zaman



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs