En Sıcak Konular

ABD'de başkanlık yarışı İran savaşına odaklandı

30 Ekim 2007 08:21 tsi
ABD'de başkanlık yarışı İran savaşına odaklandı
ABD'de 2008'de yapılacak başkanlık seçimleri İran operasyonuna odaklandı. Cumhuriyetçiler, 'şahin' görünmek için rekabet ederken Demokratlar, halkın nabzını ölçmeyi hedefleyen temkinli açıklamalar yapıyor.

ABD'de Bush yönetimi, tartışmalı nükleer programı nedeniyle İran'a yönelik tehditlerini giderek arttırırken, ülkede gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri için mücadele eden adayların dış politika tartışmaları da İran üzerine odaklandı. Cumhuryetçi ve Demokrat Parti'den başkan adaylığı için rekabet eden isimler, her vesileyle İran'a yönelik düşüncelerini açıklayarak destek bulmaya çalışıyor. İran konusunun bu kadar öne çıkmasında, ABD halkının, adayların bu ciddi ve tehlikeli meseleye yaklaşımları arasındaki farkı bilmek istemesine bağlanıyor. ABD'nin İran'daki Devrim Muhafızlarını 'terörist örgüt' olarak nitelendiren kararı, Demokrat Parti'de adaylar arasındaki savaşın merkezine oturdu. Demokrat Parti'nin aday adayı Barack Obama, rakibi Hillary Clinton'a yönelik eleştirilerini, bu tasarı üzerinden yürütüyor.

OBAMA HILLARY'Yİ HEDEF ALDI

Karara destek veren Clinton'un ABD'yi Ortadoğu'da bir savaşa daha da yaklaştırdığını savunan Obama cephesinin eleştirilerinin etkili olduğu, Clinton'un bir açıklama yaparak kararını savunmak zorunda kaldığına işaret ediliyor. Öte yandan Cumhuriyetçi adaylar arasında ise, 'en çok kimin şahin göründüğüne' ilişkin bir rekabet yaşanıyor. Partinin öne çıkan adaylarından Rudy Giuliani, "Eğer ABD Başkanı olursam, İran'ın nükleer silah sahibi olmayacağını garanti ederim" diyerek kararlılığını vurgularken, ddiğer adaylar da söylemlerini giderek sertleştiriyor.

yenişafak



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,830 µs