En Sıcak Konular

Altaylı askerlerin nasıl kurtarıldığını anlattı

30 Ekim 2007 00:06 tsi
Altaylı askerlerin nasıl kurtarıldığını anlattı
Fatih Altaylı "askerlerimiz serbest, gizli araçlarla Diyarbakır'a getirildiler" dedi. Ancak PKK aksini iddia etti. Kendisini yalanlayan PKK kaynaklarının yalan söylediğini iddia eden Altaylı 8 askerin kurtarılışının detaylarını açıkladı. İşte detaylar.

Fatih Altaylı / Gazeteport

8 er serbest, askerlerimiz nasıl kurtarıldı?

PKK, Roj TV ve PKK'nın haber ajansı Fırat News yalanlaya dursun, PKK'nin elinde rehin tutulan Türk askerlerinin kurtarıldığı giderek kesinlik kazanıyor. PKK'nın elindeki rehin askerlerimizin kurtarılma öyküsünün üzerindeki sır perdesi de giderek aralanıyor.


Bölgedeki kaynaklardan gelen bilgilere göre, PKK rehin aldığı Türk askerlerini geçtiğimiz hafta içinde, Kuzey Irak'taki güvenli evlerinden birine getirdi. Türk askerlerinin buraya getirildiğini öğrenen Barzani'ye bağlı peşmergeler, edindikleri istihbaratı bölgedeki Türk askeri yetkililerle paylaştı.

 
Derinlemesine yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Türk askerlerinin Kandil'e yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki bir köyde tutulduğu öğrenildi. Bunun üzerine bölgede görev yapan Türk birliklerine bağlı az sayıda komando, Barzani peşmergeleri ile birlikte askerlerin rehin tutulduğu köye gitti.

KOMANDOLARDAN OPERASYON

Burada peşmergeler, PKK'lı teröristlerle temasa geçerek askerlerin kendilerine teslim edilmesini, mevcut durumun Türkiye'nin bölgeye bir harekat yapmasına ve ilişkilerin bozulmasına neden olacağını söyledi. Peşmergelerin bu talebi PKK'lılarca reddedildi. Bunun üzerine peşmergelerle birlikte, peşmerge kıyafetiyle köye gelen Türk komandolar harekete geçti.

Çıkan çatışmada 4 PKK'lının öldürüldüğü ve askerlerimizin kurtarılarak önce Kuzey Irak'ta güvenli bir bölgeye getirildiği ve gerekli hazırlıkların yapılmasıyla, bir süre sonra Türkiye'ye nakledildikleri söyleniyor. Diyarbakır'da sorgulanan askerlerin yakın zamanda ailelerine kavuşmaları bekleniyor.

Askerlerimizin kurtarıldığı yolundaki haberimizden sonra PKK'nın yalanlaması üzerine yeniden konuştuğum kaynaklarım, haberin doğru olduğunu yineledi.

"PKK veya Roj TV ancak eski görüntüleri yayınlayabilir. Şu anda askerlerimiz güvende" bilgisini verdi.

Daha sonra gerçekten de Roj TV'de askerlerimizin eski görüntüleri yayınlandı ve askerlerimizin en kısa sürede serbest bırakılacağı açıklaması yapıldı. Bu durum, haber kaynaklarım tarafından PKK'nın moral üstünlük sağlama çabası olarak değerlendiriliyor.

Gazeteport'un notu: (Terör örgütü PKK'ya yakınlığına bilinen Fırat Haber Ajansı ise askerlerin halen rehin tutulduğu yönündeki iddiasını sürdürüyor.)  



Bu haber 1,616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs