En Sıcak Konular

Zeki Sezer: Kuzey Irak'a derhal girilmelidir

29 Ekim 2007 23:20 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, terör karşısında Türkiye’nin de tüm uluslar gibi kendine dönük tedbir alma hakkı bulunduğunu belirterek, "Tedbir almak için, terör örgütünün beslendiği yer Kuzey Irak ve oraya gitmek gerekiyorsa derhal gidilmeli, hatta

Sezer, Cumhuriyetin kuruluşunun 84. yıldönümü dolayısıyla, Özel Alpay Tarhan Eğitim Kurumu’nda (ATEK Koleji) düzenlenen kutlama programına katıldı.
     
Program öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, "Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Kuzey Irak’a olası operasyon yönünde İran’da temasları oldu ancak gereken destek alınamadı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, "Sayın Babacan, bir süredir Orta Doğu gezisindeydi. Ne yazık ki, hiç bir yerden gereken destek alınamadı. En önemlisi ise Irak’tan alınamadı. Diğer ülkelerden de olumlu bir hava gelmediğini gördüm" dedi.
     
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Kasım’da ABD’ye gideceğini anımsatan Sezer, "(ABD’ye gidelim, ondan sonra karar veririz) demek hiç hakça değil. Bu, Türkiye’nin bir zaaf içerisindeymiş gibi olduğunu ortaya koyar. Türkiye’nin de tüm uluslar gibi kendine dönük tedbir alma hakkı vardır. Tedbir almak için, terör örgütünün beslendiği yer Kuzey Irak ve oraya gitmek gerekiyorsa derhal gidilmeli, hatta 5 Kasım beklenmeden derhal gidilmeli" diye konuştu. Sezer, bunu yaparken, bölge insanının, Kürk kökenli vatandaşların incitilmemesi gerektiğini de vurgulayarak, "Dün Ağrı, Van ve Erzurum’daydım. Gördüm ki, Kürt kökenli vatandaşlarımız, terör örgütü PKK’nın kendisini temsil etmediği konusunda kararlılık içinde. Öyleyse, kültürel, inançsal ve kökensel zenginliğimizi ayrılık aracı gibi göstermeye çalışanlara karşı dikkatli olmalı ve birbirimize sarılmalıyız" dedi.
     
    
8 ASKERİN KAÇIRILMASI
     
Sezer, bir gazetecinin, "Terör örgütü PKK tarafından 8 Türk askerinin kaçırılması konusunda ne düşünüyorsunuz" sorusunu şöyle cevaplandırdı:
     
"Çok üzgünüz. Bu konuda devletten bir açıklama gelmiyor. Ben, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettiğimde de bu konuyu gündeme getirmiştim. Orada da belli bilgilerin ötesine geçilmedi.
     
İsrail’in bundan 1 yıl önce 2 askeri kaçırılmıştı. İsrail, 2 askerinin kaçırılması üzerine, Lübnan’ı yerle bir etti. O sırada ABD Başkanı Bush’a ve Dışişleri Bakanı Rice’a sorulduğunda ’Bu, İsrail’in tutumudur, kendini savunma hakkı var’ dediler. Bizim 8 askerimiz kaçırıldı ve her gün onlarca askerimizi şehit veriyoruz. Bizim de kendimizi savunma hakkımız var. 0 8 askerin ve şehitlerimizin karşılığı neyse, o bedel onlara ödettirilmeli, kanları yerde kalmamalıdır.
     
’Kan, kanla yıkanmaz’ denir. Bu bir savaş çağrısı değil, bu Türkiye’nin güvenliğini koruma çağrısıdır. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti, onları sağ salim alabilecek güçtedir. Yeter ki kararlı, devlet ciddiyeti olan bir yönetim olsun. Şimdi var mı, onu bilemem. Hükümetin adım atmasını bekliyoruz." Yurt genelinde teröre karşı yapılan eylemleri de değerlendiren Sezer, protesto gösterilerinin sağ duyu içinde yapıldığını gözlemlediğini söyledi. Sezer, "Her yerde provokatörler olabilir. Bu insanlara, vatandaşlarımızın uymayacağına inanıyorum. Bu acıyı, siyasal yerlere dönüştürmek haksızlıktır. Biz, bir bütün milletiz. Belli bir kesimin sözcüsü gibi davranmaya çalışan provokatörlere dikkat etmek lazım" uyarısında bulundu.
     
    
"TÜM ULUSUMUZ, AYDINLIK GELECEĞE LAYIKTIR"
     
Sezer, ATEK Koleji öğrencilerinin Cumhuriyet Bayramı programını izledikten sonra yaptığı konuşmada da Cumhuriyet’in önemine değinerek, Cumhuriyet’in bir aydınlanma devrimi ve çağdaşlaşma projesi olduğunu söyledi.
     
Türkiye’nin, bugün çağdaş ve demokratik ülkeler arasında olmasını Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in değerlerine borçlu olduğunu belirten Sezer, şunları kaydetti:
     
"Atatürk, yıkılmış bir imparatorluktan çağdaş bir Cumhuriyeti bundan 84 yıl önce kurdu. İnanıyorum ki, bu millet, cumhuriyeti, çağdaş, laik, demokratik kimliğiyle yaşatacaktır. Bugün, milletimiz tek yürek halinde Cumhuriyetimizi kutluyor. Ben de tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Tüm ulusumuz, aydınlık geleceğe layıktır." Sezer, daha sonra okulda düzenlenen Atatürk konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

milliyet



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs