En Sıcak Konular

Eş durumu haberine MEB'den yalanlama!

29 Ekim 2007 16:54 tsi
Devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansının geçtiği ve Pazar günü tüm gazetelerde yer alan haberde, MEB'in eş durumu atamalarını kaldırdığı belirtilmekteydi. MEB yaptığı açıklamada, resmi yazınının yanlış anlaşıldığını belirterek şu hususları belirtti..

MEB yaptığı açıklamada, resmi yazınının yanlış anlaşıldığını belirterek şu hususları belirtti: "Yazı, diğer bakanlıklarda çalışan çeşitli meslek mensupları ile öğretmen olan eşlerine birlikte ihtiyaç duyulan yerleşim birimlerine atanmalarına yönlendirilmesi için bir işbirliği çağrısından ibarettir. Dolayısıyla öğretmenlerimizin eş durumuna bağlı atamalarının kaldırılması kesinlikle söz konusu değildir.”

Haber10'un verdiği habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin eş durumuna bağlı atamalarda değişikliğin söz konusu olmadığını açıkladı.

MEB'in, diğer bakanlıklara gönderdiği 'Eşi öğretmen olan personel atamaları' konulu yazıda, öğretmenlerin il milli eğitim müdürlüklerinin emrine atanmayacağı, doğrudan okula tayin yönteminin kullanılacağı belirtilmişti. Bu da gazetelerde, doğrudan atama konusunda kadro olmayan illere eş durumundan öğretmen ataması yapılamayacağı, eş durumundan atama için okul bulunamayan öğretmenlerin aylıksız izne çıkarılacağı yorumlarının yer aldığı haberlere konu olmuştu.

MEB'den dün yapılan açıklamada, ilgili bakanlıklara gönderilen söz konusu yazıda, eş durumuna bağlı yer değiştirmelerin yarıyıl ve yaz tatilinde yapıldığından söz edilerek kurumlar arasında eşgüdüm sağlanmasının amaçlandığı ve öğretmenlerden en üst düzeyde yararlanmak için illerde açık bulunan pozisyonlar hakkında bilgi verildiği kaydedildi. Eş durumu tayinleri konusunda değişikliğin söz konusu olmadığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin eş durumuna bağlı atamalarının kaldırılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

MEB’den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, “Eş durumundan öğretmen atamalarının durdurulduğu” şeklinde yorumlanan haberlerin yer aldığı belirtildi. Açıklamada, MEB’den diğer bakanlıklara gönderilen “Eşi Öğretmen Olan Personel Atamaları” konulu yazıda, eş durumuna bağlı yer değiştirmelerin yarıyıl ve yaz tatilinde yapıldığından söz edilerek kurumlar arasında eş güdüm sağlanması ve öğretmenlerden en üst düzeyde yararlanmak için ülke genelinde açık bulunan pozisyonlar hakkında bilgi verildiği kaydedildi. Bu bilgilerin her yıl ekim ve nisan aylarında güncellenerek ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderileceği, böylece eş durumu atamalarında diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli çalışmanın hedeflendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Yazı, diğer bakanlıklarda çalışan çeşitli meslek mensupları ile öğretmen olan eşlerine birlikte ihtiyaç duyulan yerleşim birimlerine atanmalarına yönlendirilmesi için bir işbirliği çağrısından ibarettir. Dolayısıyla öğretmenlerimizin eş durumuna bağlı atamalarının kaldırılması kesinlikle söz konusu değildir.”



Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs