Türk bayrağına jest! | " /> Türk bayrağına jest! | "/>

En Sıcak Konular

Operasyon öncesi Türk bayrağına jest!

29 Ekim 2007 15:21 tsi
Operasyon öncesi Türk bayrağına jest! Mesut Barzani Türkiye'ye karşı tehditkar konuşmalarına devam ederken yeğen Barzani'den 'diplomatik' açılım geldi. Yerel Kürt hükümetinin Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile dost olarak kalmak istediklerini ifade ederek sıcak mesajlar gönderdi.

Barzani, terör örgütü PKK'nın "son zamanlarda Türkiye'de yaptığı eylemlerinin kabul edilemez olduğunu" söyledi ve bu saldırıları kınadı.

Samanyoluhaber'de yer alan habere göre Erbil Parkı'nda düzenlenen Erbil Uluslararası Fuarı'nın açılışında konuşan Başbakan Neçirvan Barzani Türkiye ile yaşanan sorunlara değindi. Fuarda Türk bayrağının, Amerikan bayrağı önünde ve en başta verilmesi de dostluk mesajı olarak algılandı.

Burada düzenlenen törende konuşan Neçirvan Barzani, "Komşularımızla iyi geçindik ve iyi geçinmeye gayret ediyoruz" dedi. Neçirvan Barzani, "PKK ile Türkiye arasında sorun var. Biz bu problemden korkuyoruz. Biz bu sorunun çözülmesi istiyoruz. Türkiye daha önce PKK'ya yönelik çok sayıda operasyon yaptı. Bundan dolayı biz meselenin siyasi yollarla çözülmesinden yanayız. Biz Türkiye ile iyi ilişkiler ve dostluk olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

PKK'nın kendi topraklarından Türkiye'ye yönelik yaptığı saldırıları kınadığını belirten Barzani, "Sorun olmasını istemiyoruz. Biz kendi topraklarımızın başka komşu ülkelere saldırı sahası olmasını kabul etmiyoruz. PKK'dan da şunu yapmasını istiyoruz. Saldırıları durdursun. Bizim topraklarımızdan Türkiye'ye yönelik yapılan saldırıları kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Biz kimseyle aramızın bozulmasını istemiyoruz. İyi ilişkiler olsun istiyoruz." diye konuştu.

Barzani, bu fuarın Erbil'de 1991 yılında ilk defa açıldığını belirterek Ortadoğu'dan ve Avrupa ülkelerinden fuara katılan yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaya davet etti. Daha sonra Barzani, beraberindeki yetkililerle birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti.

Uluslararası Erbil Fuarı'nda Türk bayrağına jest

Fuara katılan ülkelerin bayrağının asıldığı bölümde Türk bayrağının en önde ve ABD bayrağının arkasında olması Türkiye'ye gönderilen dostluk mesajı olarak algılandı. Erbil Uluslararası Fuarı'na aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 22 ülkeden 300 şirket katılıyor. Fuar 1 hafta açık kalacak.



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs