Şırnak'ta teröre ağır darbe! | " /> Şırnak'ta teröre ağır darbe! | "/>

En Sıcak Konular

Şırnak'ta teröre ağır darbe!

29 Ekim 2007 15:12 tsi
Şırnak'ta teröre ağır darbe! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Tunceli ve Şırnak'ın kırsal kesimlerinde PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı operasyonlar sürerken, Tunceli'de ölü ele geçirilen terörist sayısı 17'ye yükseldi. Cudi ve Gabar'a bomba yağıyor..

Tunceli'nin Pülümür İlçesi yakınlarında teröristlerin döşediği mayına basan Uzman Çavuş Ali Rıza Altın ağır yaralı olarak kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'nde şehit oldu. Siirt’in Pervari İlçesi kırsal alanda teröristlerin bulunan sığınağında meydana gelen patlamada üsteğmen Mehmet Bedri Aluçlu, ağır yaralandı. Yaralı Aluçlu, Ankara GATA Hastanesi'ne sevkedildi. Şırnak’ta Cudi ve Gabar Dağı’ndaki operasyona katılan Kobra helikopterler bu sabah ilk ışıklarıyla birlikte dağlardaki teröristlere bomba yağdırdı, sınır ötesine kaçmaması için geçiş güzergahlarına özel eğitimli komando timleri indirildi.

Milliyet'in haberine göre, Tunceli'de dün sabah başlatılan ve bugünkü Cumhuriyet Bayramı törenlerinde eylem hazırlığı içinde oldukları belirtilen teröristlere 8 bin askerin katılımıyla başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor. Operasyonda bu sabaha karşı Pülümür ile Nazimiye ilçeleri arasındaki Büyükyurt ile Dokuzkayalar Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin araziye döşediği mayına basan 34 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Rıza Altın, ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılan Altın, buradan Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne götürüldü. Altın burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulamayarak şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş Ali Rıza Altın'un cenazesi Elazığ Askeri Hastanesi’nde yapılacak tören ardından toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray'a gönderilecek.
      
      
     SİİRT'TE ÜSTEĞMEN AĞIR YARALANDI

Siirt'in Pervari İlçesi kırsal kesiminde PKK teröristlere yönelik sürdürülen operasyona katılan Üsteğmen Mehmet Bedri Aluçlu komutasındaki birliğin arama tarama faaliyetinde bir sığınak bulundu. Sığınak içinde çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirilirken, bulunan bir patlayıcı Üsteğmen Aluçlu tarafından etkisiz hale getirilirken, infilak etti. Ağır yaralanan Aluçlu, helikopterle Siirt Askeri Hastanesi'ne götürülerek, ilk tedavisi yapıldıktan sonra Ankara GATA Hastanesi'ne sevk edildi. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon kapsamında teröristlerle sıcak temas sağlandığı ve yer yer çatışmalar çıktı.
     
     TUNCELİ’DE 17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle örgütün büyük eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratını üzerine Tunceli ve çevresinde 8 bin askerin katılımıyla, hava destekli başlattığı büyük operasyonda dün 15 terörist öldürülürken, operasyon tüm hızıyla bugün de devam etti. Operasyona 4'üncü Komando Tugayı, Hozat 51'inci Motorlu Tugayı ile Jandarma Özel Harekat Timleri katılıyor. Operasyon Nazimiye, Pülümür, Ovacık, Çemişgezek ve Hozat ilçelerinin kırsalında yoğunlaştırıldı. Bölgede öldürülen terörist sayısı 17’ye yükseldi.
     
     BOMBALI TUZAKLAR KURDULAR

Kutuderesi'nde yaklaşık 40 kişilik terörist grubu dünden beri devam eden operasyon kapsamında kıskaca alınırken, operasyona 4 Kobra tipi helikopter de destek sağladı. Karanlığın çökmesiyle birlikte kıskaca alınan teröristlere operasyon için havanın aydınlanması beklendi. Hava destekli operasyonda teröristlerin bölgeyi tamamen uzaktan kumandalı mayınlarla döşeği belirtildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte özel eğitimli komandoların başlattığı operasyonda 13 el yapımı uzaktan kumandalı mayın bulunarak imha edildi. Yetkililer, teröristlerin zaman kazanmak ve kaçabilmek için bölgeye çok sayıda mayın döşediğini belirtti.
     
     BORDO BERELİLİLER BÖLGEDE

Tunceli'deki Kutuderesi Vadisi'ndeki operasyonlara destek vermek için Genelkurmay Başkanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı ve Diyarbakır'da konuşlanan 45 kişilik Özel bordo bereli tim helikopterlerle bölgeye sevk edildi. Bordo berelilerin Kutuderesi Vadisi'nde teröristlerin bulunduğu alanlara indirildikleri ve operasyonlara başladıkları kaydedildi.

Operasyon kapsamında dün trafiğe kapatılan Tunceli, Pülümür bağlantılı Erzincan ve Erzurum karayolu da ulaşıma açılmadı. Çatışma bölgesine çok yakın olan karayoluna PKK'lı teröristlerin uzaktan kumandalı mayın döşedikleri ve bu nedenle sivillerin zarar görmemesi için karayolunun kapalı tutulduğu belirtildi. Bölgeye giden araçların bir kısmı Nazimiye İlçesi yakınırlarında bulunan Şehit Mehmet jandarma Karakolu ile Kutuderesi Vadisi içinde yer alan dinlenme tesislerinde, Erzincan ve Erzurum yönünde gelen araçlar ise Pülümür İlçesi Kırmızı Köprü Mevkiinde bekletiliyor.

Tunceli Valisi Mustafa Yaman, bölgede operasyonların hala devam ettiğini belirterek, operasyon kapsamında çok sayıda teröristin öldürüldüğünü söyledi. Yaman, “Ancak çatışma alanı büyük ölçüde teröristlerce mayınlanmış bu nedenle arama tarama faaliyeti yapılamıyor. Mayınlar temizlendikten sonra gerekli aramalar yapıldığında öldürülen terörist sayısı net olarak bilinecek'' dedi.
     
     CUDİ VE GABAR'DAKİ HEDEFLER BOMBALANDI

Genelkurmay Başkanlığı'nın ‘Güvenlikli bölge’ ilan ettiği Şırnak, Hakkâri ve Siirt'in kırsal kesiminde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar da yoğun olarak sürüyor. Bölgeye giriş- çıkışlar kontrol altına alınırken, bu sabah Şırnak’taki Cudi ve Gabar Dağlarındaki teröristlere yönelik hava destekli kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Kobra tipi helikopterler saat 04.30 sıralarında Cudi ve Gabar'daki terörist yuvalarına havadan bomba yağdırdı. Teröristlerin Kuzey Irak'a kaçmalarını önlemek için sınır boyundaki birlikler alarma geçirilirken, kaçış yollarına Sikorsky tipi helikopterlerle özel eğitimli komando timleri indirildi. Şırnak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Cudi ve Gabar Dağı'ndaki hedefler helikopterler tarafından bombalandı. Törenlerin yapıldığı alandan dağlardaki dumanlar rahat görüldü.

Teröristlerle zaman zaman sıcak temasın sağlandığı bölgede Mehmetçikler, bir yandan Kuzey Irak'taki teröristlere yönelik olası sınır ötesi operasyonu öncesinde birliklerin geçiş güzergahında mayın arama taramasında bulunuyor. Günün ilk ışıklarıyla başta karayolları olmak üzere tüm bölgede mayın taraması yapan güvenlik güçlerine zırhlı araçlarda eşlik ediyor. Bölgede zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlandığı bildirildi.

Bingöl’ün Adaklı İlçesi kırsal kesimi ile Bitlis’in merkez dağlık arazi kesiminde bir grup teröristle karşılaşan güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Çatışmalarda ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmazken, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyona devam ediliyor.



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs