En Sıcak Konular

Bahçeli DTP'lilerle Tokalaşmadı

29 Ekim 2007 14:48 tsi
Daha önce DTP'lilerle tokalaşan MHP Lideri Bahçeli, bu kez tokalaşmamak için manevra yaptı ve başarılı oldu. Asker ve DTP'liler ise ilk kez aynı çatı altına girdi.

Bahçeli tokalaşmak isteyen DTP'li Sakık'a sırtını döndü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de yapılan Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında kendisine tokalaşmak için hamle yapan DTP Milletvekili Sırrı Sakık'a sırtını dönerek tavır koydu ve tokalaşmadı.

Aktifhaber'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Bayramı için tebrikleri kabul etmesini bekledikleri tören salonuna gelen siyasetçiler beklerken, salonda hiçbir CHP'li bulunmadı. Siyasetçiler birbirleri ile de tokalaşıp bayramını kutladılar.

Bahçeli, TBMM'nin açılış günü Genel Kurulda, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve arkadaşları ile tokalaşmış ve bu bazı çevreler tarafından eleştiri konusu yapılmıştı.

Bayramlaşmak için beklenilen, protokol sırasında, Sırrı Sakık, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye doğru hafif bir tebessüm ederek, bir haraketlenme yapıp, tokalaşmak istediği işareti verdi. Ama her bu çabası sonuçsuz kaldı. Çünkü Devlet Bahçeli, hemen Sakık'a sırtını dönerek buna izin vermedi.

Bahçeli'nin bu tutumunda, PKK'nın son dönemde yaptığı saldırıları, DTP'li vekillerin kınamaması ve sessiz kalmaları ile yaptıkları konuşmalar etkili oldu.


KOMUTANLARLA, DTP'LİLER İLK KEZ AYNI ÇATI ALTINDA

Bu arada, sık sık yapılan toplantılarda DTP milletvekilleri ile biraraya gelmemeye özen gösteren askerler de, ilk kez aynı çatı altında bulunmak zorunda kaldı. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Gül'ü tebrik etmek için geldikleri TBMM çatısı altında, tören salonunda DTP'lilerle aynı mekanı kullandı. Bir temas olmamasına rağmen, Komutanlarla, DTP'liler ilk kez aynı çatı altında buluşmuş oldular.

Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,879 µs