En Sıcak Konular

Zebari'nin sinirlerini bozuldu

29 Ekim 2007 13:49 tsi
Zebari'nin sinirlerini bozuldu Türkiye'nin şimdiye kadar PKK'ya karşı "sıcak takip" yapılmasına dair taleplerde bulunurken durumun son günlerde iyice gerginleştiğini belirten Zebari, "Geniş ölçekli askeri saldırılardan bahsediyorlar. Bu da insanları son derece sinirli ve endişeli

Türk ordusunun terör örgütü PKK'ya karşı kuzey Irak'a sınır ötesi harekat yapma ihtimali Irak'ın sinirlerini bozdu. Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türk ordusunun sınır bölgesine yaptığı askeri yığınağın Bağdat'ı "son derece sinirli ve endişeli" yaptığını söyledi.

Yenişafak'ta yer alan habere göre ordunun geniş kapsamlı bir harekat yapmasının felakete yol açacağını iddia eden Zebari, Türkiye'yi krizin halli için yapılan barışçı çözüm tekliflerine karşılık vermemekle suçladı.

Irak'ın Kürt asıllı Dışişleri Bakanı Zebari, Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde Irak'tan gelen heyetin tekliflerine kulak asmadığını ifade etti.

Türkiye'nin PKK liderlerinin kendisine teslim edilmesine yönelik talebinin de "gerçekçi olmadığını" kaydeden Kürt Bakan, "Onlar bizim kontrolümüzde değiller. Dağlardalar ve silahlılar" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin şimdiye kadar PKK'ya karşı "sıcak takip" yapılmasına dair taleplerde bulunurken durumun son günlerde iyice gerginleştiğini belirten Zebari, "Geniş ölçekli askeri saldırılardan bahsediyorlar. Bu da insanları son derece sinirli ve endişeli hale getiriyor" dedi.

Böyle bir askeri harekatın "felaket sonuçları olacağını" ifade eden Iraklı Bakan, bunun Iraklıların sert bir direnişiyle karşılık göreceği tehdidinde bulundu. Zebari, Irak hükümeti ve tüm Irak halkının bağımsızlık için kenetlendiğini de sözlerine ekledi.



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs