En Sıcak Konular

Altın Portakal'da şaibe tartışması

29 Ekim 2007 13:39 tsi
Altın Portakal'da şaibe tartışması Antalya'da bu yıl 44'üncüsü yapılan Altın Portakal Film Festivali sonuçlarının bir internet sitesinde 1 gün önce yayınlanması sanatçılar arasında şaibe tartışmalarına yol açtı.

5 ödül almasına rağmen en iyi film ödülü alamamaktan şikayet eden Mutluluk filminin yönetmeni Abdullah Oğuz, şaibe iddialarına inanmak istemediğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Oğuz, 'Bizim için güzel bir geceydi. 5 ödül aldık. Ancak bu kadar ödül aldıktan sonra en iyi film ödülünü de bekledim. İnternet sitelerinde yer alan sonuçlara inanmak istemedim. Çünkü o heyecanı yaşamak gerekiyor. Bu tür festivallerde son anda yaşanan heyecanlar unutulmaz olur. Bazı sanatçı arkadaşlar da ödül törenine gelmedi. Bu da çok yanlış. Bütün bir hafta buradaysan ödül almayacağını bilsen bile ödül törenine gelmelisin' dedi.

Şaibe iddialarına cevap veren Festival Başkanı Engin Yiğitgil, 'İnternet sitelerinde yer alan tahminler bir lotoydu. Kimileri Fenerbahçe'nin kazanacağını söyler ve Fenerbahçe kazanır. Bu da böyle bir şey. Bu festivalden hiçbir şey dışarıya sızamaz. Judi üyeleri çok olgun ve dolgun insanlar. Bu juriden dışarıya bir şey sızması aklım almıyor. Bu tür iddialar çok yanlış olur'dedi.

Öte yandan En iyi erkek oyuncu ödülünü alan Murat Han ise, 'Türkiye'nin en prestijli sinema ödülünü aldığım için çok mutluyum. Benim için gurur vericiydi. Yönetmenim Abdullah Oğuz'a bana güvendiği için çok teşekkür ediyorum.'dedi

Festival'de en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Özgü Namal ise, 'Çok mutluyum. Mutluluk filmi olarak festivalden ödüllerle döndük. Bu ödülü beklemiyordum. Çünkü çok güçlü adaylar yarışıyordu. Türkiye'nin en köklü film festivalinden ödül almak beni gururlandır. Umarım başarıma başarı katar'  dedi.

Yaşamın Kıyısından filmi ile en iyi yönetmen ödülüne layık görülen Fatih Akın ise, 'Cannes Film Festival'inde juri üyeliği yapmıştım. Cannes Festivali'ne göre bu festival beni daha mutlu etti. Burası benim evim. Filmleri izlemedim ancak hepsini sırayla izleyeceğim' dedi.

Star



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,247 µs