En Sıcak Konular

Meclis'te siperli sohbet

29 Ekim 2007 12:32 tsi
Meclis'te siperli sohbet  
Anamuhalefet Partisi CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Meclis’te kutlamaları kabul törenine katılmadı. CHP, Meclis’te temsil edilen siyasi partiler içinde törende bulunmayan tek parti oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Meclis'teki 29 Ekim kutlamaları sırasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Vatan'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Gül, Meclis tören salonunda, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yüksek yargı organlarının başkanları, bakanlar ve protokole dahil diğer kişilerle, yabancı misyon şeflerinin kutlamalarını kabul etti.

CHP’nin yokluğuna karşılık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, TBMM İdare Amiri DTP’li Sırrı Sakık, DTP Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Selahattin Demirtaş ve DTP milletvekilleri de kutlamalara katılanlar arasında yeraldı.

Tören salonuna en erken gelenlerden biri MHP lideri Bahçeli oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt da erken gelmesi nedeniyle bir süre yalnız başına protokoldeki yerinde bekledi.

ÜÇLÜ SOHBET

Yargıtay Başkanı Osman Arslan salona girince, Orgeneral Büyükanıt’ın yanına giderek bir süre sohbet etti. Daha sonra TBMM Başkanı Toptan, tören salonuna girer girmez Orgeneral Büyükanıt’ın yanına gitti. Toptan ile Orgeneral Büyükanıt uzun süre sohbet etti.

Daha sonra Başbakan Erdoğan’ın da katılmasıyla üçlü sohbet gerçekleşti. Orgeneral Büyükanıt’ın, sözlerinin anlaşılmaması için, konuşurken elini ağzına siper etmesi dikkat çekti. Bu da Genelkurmay Başkanı’nın son günlerin önemli gündem maddesi, sınır ötesi operasyona ilişkin bazı bilgiler verdiği yorumlarına yol açtı.

Başbakan Erdoğan, törenden ayrıldıktan sonra bazı bakanlarla birlikte TBMM Başkanı Toptan’ın makamına geçerek, Hipodrom’daki törenler için orada zamanın dolmasını bekledi.

GÜL’DEN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Gül, tören sonunda kendisine izleyen gazete ve televizyon mepsuplarının bayramını kutladı. Gül, “Hepinizin elini sıkmak isterdim ama elleriniz dolu" diyerek buradan ayrıldı



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs