En Sıcak Konular

Gül'ün Cumhuriyet Bayramı mesajı

28 Ekim 2007 13:00 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin jeopolitik konumu, komşularında süregiden istikrarsızlık, yanı başındaki yangın ve terör belasının Türkiye'nin her zamankinden daha fazla güçlü olmasını gerektirdiğine dikkat çekerek, "Ülke ve millet olarak daha

Cumhurbaşkanı Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarını ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Gül, bu vesileyle, ülkesine ve milletine hizmet için büyük fedakarlıklar gösteren, Türkiye Cumhuriyeti'nin yücelmesine katkı sağlamış devlet adamından sanatçısına, iş adamından siyasetçisine, işçisinden esnafına, çiftçisine herkesi şükranla andığını kaydetti.
84 yıl önce Cihan Harbi ve İstiklal Savaşı'ndan harap vaziyette çıkan Türkiye'nin, bugün güçlü ekonomisi, insan haklarına dayalı demokratik rejimi, dinamik nüfusu, kuvvetli ordusu ve hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla saygın ve güçlü bir ülke haline geldiğini vurgulayan Gül, tarihinin ve coğrafyasının kendisine yüklediği misyonu dikkate almaya ve çağın dinamiklerini doğru okumaya başlayan Türkiye'nin, bölgesi ve ötesindekigelişmelere yön veren, dostluğu aranan, husumetinden çekinilen bir aktör konumuna yükseldiğini belirtti. İnsan haklarına saygılı demokratik rejim, açık toplumu teşvik eden yaklaşım, bireyi esas alan yönetim anlayışı pekiştikçe Türkiye'nin daha da güç kazandığına işaret eden Gül, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülkenin, çağdaş insan hakları ve demokrasi standartlarını yakalayabilmesinin, hem bölgede hem de geniş bir coğrafyada gıptayla izlendiğini vurguladı.

Ancak, tüm bu kazanımlar ve ulaşılan seviyenin asla kimseyi rehavete düşürmemesi gerektiğini belirten Gül, millet ve devlet olarak önümüzde daha katedilecek mesafe ve atılması gereken adımlar olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin jeopolitik konumu, komşularında süregiden istikrarsızlık, yanı başındaki yangın ve terör belasının, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla güçlü olmasını gerektirdiğine dikkat çeken Gül, "Ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşabilmek içinihtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir. İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır" dedi. Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin olmasının doğal olduğunu belirten Gül, "Biz farklılıkları zenginlik olarak gören, ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş, ortak hedeflere kilitlenme kabiliyeti olan bir milletiz. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarcanasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir. Bugün de önümüze çıkabilecek her türlü engel karşısındaki en büyük değerimiz bu birlik ve beraberlik duygusudur. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur. Yakın ve uzak tarihimiz bunun örnekleriyle doludur" diye konuştu.

Cumhuriyetin kazanımlarını pekiştirmek için ihtiyaç duyulan bir diğer hususun da, Cumhuriyetin temel ilkelerinin muhafazası olduğunu vurgulayan Gül, "Anayasamızın değişmez hükümleriyle belirlenmiş olan Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini bir bütün olarak savunmalı ve daha da kökleştirmeliyiz. İnsan hakları ve temel hak ve hürriyetlere saygılı demokrasimizin daha da iyileştirilmesi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ve devlet-milletkaynaşmasını sağlamlaştırmak için elzemdir" dedi.

Uzun süredir terörizm belasına karşı milletçe verilen mücadelenin bu günlerde daha da kararlılıkla sürdürüldüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, "Öncelikle, terörle mücadelede şehit olan asker, polis, köy korucusu ve diğer görevlilerimize ve alçakça saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Cumhuriyetimiz kurulurken bu ülkenin dört bir yanından çıkıp bu vatanın bağımsızlığı uğruna cephelerde canveren şehitlerimiz neyse, bu kez Cumhuriyetin bekası için terörle mücadele ederken canlarını feda eden şehitlerimiz de bizler için aynıdır" diye konuştu. Şairin 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır?' ifadesinde anlamını bulduğu üzere, bu toprakların şehitler sayesinde vatan hüviyeti kazandığını belirten Gül, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Ateş önce düştüğü yeri yakmaktadır. Ancak, şehit ve gazi aileleri hepimizin aileleridir. Kendileri bizlere emanettir. Onlara sahip çıkmanın, dertleriyle dertlenmenin hepimizin borcu olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Başta da belirttiğim gibi, Türkiye Cumhuriyeti 84. yılında devlet ve milletiyle el ele vererek muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla süratle ilerlemektedir. Türk halkı, bugünlere nasıl gelindiğini unutmayacaktır. Şanlı tarihimize, millibenliğimize sahip çıkacak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı biçimde yürümeye devam edecektir. İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimiz 100. yılına geldiğinde, güçlü demokrasisi, dev ekonomisi, birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmiş, devlet-millet kaynaşmasını artırmış yapısıyla Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Milli hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç,istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda gizlidir. Bu inanç ve coşkuyla, yurtdışında yaşayanlar da dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, çocuklara ve gençlerimize sevgilerimi, bizim kuşağımızı yetiştiren büyüklerimize saygılarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın. "

yenişafak



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,500 µs