5 Kasım'a da kalmayabilir | " /> 5 Kasım'a da kalmayabilir | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: 5 Kasım'a da kalmayabilir

28 Ekim 2007 09:01 tsi
Erdoğan: 5 Kasım'a da kalmayabilir

Kuzey Irak'a sınırötesi harekatın her an başvurulacak bir seçenek olduğunu kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batı ve ABD'yi samimiyetsizlikle suçladı, 5 Kasım tarihine dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör olaylarına ilişkin Batı ülkelerinin takındığı tavrı eleştirerek, Avrupa ülkelerini terörizm konusunda samimi bulmadığını söyledi.

Erdoğan, “Bugün benim evim yanıyorsa yarın senin evin yanacaktır” dedi.

Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİAK) ve Dünya Bilim ve Sanat Akademisi'nin Çırağan Sarayı'nda ortak düzenlediği “Geleceği Bakış, Kazanılmış Dersler” adlı sempozyumuna katıldı. Burada artan terör olaylarına ilişkin görüşlerini açıklayan Erdoğan, Avrupa ülkelerini terörizm konusunda takındıkları tavrın samimi bulmadığını ifade etti. Erdoğan, batı ülkelerine seslenerek, “Bugün benim evim yanıyorsa, yarın senin evin yanacaktır” diye konuştu. Terörle iç içe olan ve mücadeleye devam eden bir ülke olarak Türkiye'nin teröre 30 bin insanını kurban verdiğini ifade eden Erdoğan, bu konudaki mücadeleden geri adım atmayacaklarını, ancak Türkiye'nin dostlarını bu mücadele yanında görmek istediğini dile getirdi.

TÜRKİYESİZ YAPAMAYACAK

Terör örgütü mensuplarının Avrupa'da tutuksuz olarak yargılandıktan sonra rahatça Kandil Dağı'na geri dönebiliyor olmalarını hayretle karşıladığını belirten Erdoğan, “Ben bunları onların yüzlerine açıkça söyledim. Bu konuşmalarımız onlara gidiyor. Senin terörün kötü benim ki iyi mantığı yok” diye konuştu. Türkiye'nin Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesinde unutulmayacak ve gözardı edilemeyecek bir ülke oluduğunu da belirten Erdoğan, Türkiye olmadan bölgede hiçbir projenin hayata geçirilemeyeceğini söyledi. Erdoğan, “Gelin kan dursun diyorum. ABD de Türkiyesiz Ortadoğu'da projeler yapmak istedi ama bunu yapamadılar. Yapamayacaklar. Ara bulucu olmamıza yaklaşmadılar neden çünkü samimi değiller” diye konuştu.

50 KÜRT MİLLETVEKİLİM VAR

Kürt kökenli vatandaşların kesinlikle terör örgütü tarafından temsil edilmediğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Benim partimde 50'yi aşkın Kürt kökenli vatandaşım var” ifadelerini kullandı. Doğu ve Güneydoğu'la yapılan yatırımlardan da söz eden Erdoğan, “Doğu ve Güneydoğu'ya toplam 8,5 katrilyon yatırım yaptık. Ve bu devam edecek. Telefonsuz, elektriksiz, susuz, yolsuz, internetsiz yer kalmayacak” şeklinde konuştu.

5 Kasım'a kadar ne olur bilemem

Başbakan Erdoğan, sınırötesi harekat için ABD gezisinin beklendiği yönündeki değerlendirmeler üzerine ise, “Ne zaman ne olur bilinmez” diye konuştu. Sınırötesi harekatın her an başvurulacak bir seçenek olduğunu kaydeden Erdoğan, “Mehmetçiğe uzanan namlular geri tepecek. Hain emeller kuranları kursaklarında bırakacağız. Ektiklerini biçecekler” diye konuştu.Türkiye'nin “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesiyle hareket ettiğini ve bu nedenle İspanya ile “Medeniyetler İttifakı” projesini başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, “Nerede olursa olsun kan akmasını istemiyoruz” dedi.

Bir adım atarız ama pir adarız

Başbakan Erdoğan, dün ağabeyinin torunu Deniz Erdoğan ile Özge Alkan'ın nikahına katıldı, Kocaeli ve Gölcük'te vatandaşlara hitap etti. Terör örgütüne karşı “gerektiği anda” operasyonlara başlanacağını ifade eden Başbakan, şunları söyledi: “Birileri zaman zaman soruyor. 'Ne zaman?' Herhalde ilan vererek zamanı söylenmez. Bir tek Mehmetçiğimizi, bir tek evladımızı, bir gram toprağımızı ezdirmeye tahammülümüz yoktur. Bizler duygusallıkla hareket edemeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizle bin düşünür, bir adım atarız ama pir adım atarız.”

Erdoğan, terör örgütüne doğrudan ve dolaylı destek veren Batılı ülkeleri de eleştirerek, “Terör uluslararası zemin bulmaktadır. Maalesef dost olarak görünenler bunlara yataklık etmektedir” diye konuştu.

Halkı soğukkanlı olmaya davet eden Erndoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim halkımdan istediğim şudur; Aman provokatif eylemlere alet olmayınız. Bu gösteriler hakkınızdır, bunları yapacaksınız, bu tepkinizi ortaya koyacaksınız. Ama, bunu herhangi bir etnik unsura karşı yapmayacaksınız. Benim Kürt kökenli vatandaşlarımı asla PKK ile bir tutmayacaksınız. Çünkü hiç bir zaman PKK, Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi değildir. Olmamıştır ve olamaz.”

haber7



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    25,920 µs