En Sıcak Konular

Mahir Kaynak: Amerika aptal mı?

27 Ekim 2007 21:58 tsi
Mahir Kaynak: Amerika aptal mı? Eski MİT'çi Mahir Kaynak, PKK'yı kimin kullandığı yolunda çok farklı bir görüş ortaya attı ve "PKK'nın ardında ABD yok" dedi. Kaynak'a göre, PKK'nın ardında yatan esas güç şunlar:

Eski MİT mensubu Prof. Mahir Kaynak, PKK konusunda çok farklı bir iddia gündeme getirdi. PKK’nın ABD tarafından kullanılmadığını, tam tersine Türkiye ile ABD’yi karşı karşıya getirmek isteyen güçlerin olduğunu söyledi.

"Doğu Batı" programına katılan Mahir Kaynak, PKK’nın dünyadaki pek çok gizli örgüt tarafından kullanıldığını öne sürdü. Kaynak şunları söyledi:

"PKK konusunda ABD ve Avrupa örtüşüyor tezi de yanlış. PKK’nın bir kolunu destekleyen ABD, öbür kolunu destekleyen Avrupa. Bu iddiaları ciddiye alamazsınız.

Bu eylemlerde ABD’nin kontrol ettiği PKK’nın ilişkisini çözemiyorum. Onun için bunu başkası yapmış olması lazım. ABD bunu hesaplayamayacak kadar aptal olabilir mi? Eylem yapacak teröristlerin eline ABD kendi silahını verecek kadar aptal olamaz. Onların eline istese kalaşnikof da verebilirdi. Ama birileri bunun ABD ile irtibatlandırılmasını istiyor.

PKK'nın ardında gizli istihbaratlar var. İran-Rusya ortak prodüksiyonu da olabilir. ABD’yi bir ikilemle karşı karşıya bırakmak istiyor. ‘Ya Türkiye’yi, ya PKK’yı seçeceksin’ diyor. ABD, Türkiye’yi feda edemeyeceğine göre PKK gidecek."

Mahir Kaynak, Türkiye’nin kendisine Barzani’yi hedef alması gerektiği yolundaki yönlendirmeleri ciddiye almaması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin hedefini genişletmesi halinde bunun bir Kürt-Türk çatışmasına dönebileceğini söyledi.

Bütün olayların belli bir hesap çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Kaynak, şöyle konuştu:

“Bütün bu olanlar kontrollüdür. Sürpiz olsa dengeler bozulur. Düşünün bir kez, Anayasa kitapçığını atıyor bütün dengeler bozuluyor, şimdi ise savaş çıkıyor dövizin fiyatı bile kımıldamıyor. Çünkü Türkiye ne deniyorsa onu yapıyor.”

Kaynak, Kürtler'in bölgede parlak bir geleceğinin olmadığı iddiasında da bulundu ve şöyle dedi:

"Kürtler, bölgenin en çok haksızlığa uğramış bir millet. Ancak Kürtler işbirlikçi oldular. Güneyde Şiiler'le, Kuzeyde Türkler'le, doğuda İranlılar'la kavgalılar. İstediklerine ulaşamayacaklar. Yani müstakil bir devlet halini alamayacaklar."

Hüsnü Mahli ise, PKK’nın gerisinde Türkiye ile Ortadoğu arasında düzelen ilişkileri bozmak istemeyenlerin bulunduğunu söyledi.

Strateji Uzmanı Dr. Nihat Ali Özcan da Amerikalı bu eylemleri yaptırırsa bundan ne karı var öyle bakmak gerektiğine dikkat çekti.

 


Haber7 



Bu haber 1,512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,447 µs