En Sıcak Konular

Başkandan dayak intikamı

27 Ekim 2007 19:45 tsi
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Orhan Karaköse'nin, 12 gün önce Esnaf Lokali'nde kendisini döverek hastanelik eden Muhammet Akça'nın belediyede çalışan geçici işçi eşi Gülçin Akça'yı bu nedenle işten çıkarttığı iddia edildi.

Su ve Emlak Servisi Tahsilat şefi olarak çalışan Gülçin Akça'ya işten çıkarma yazısını Belediye Başkanı Orhan Karaköse 15 gün raporlu olduğu için Başkan Vekili Mehmet Tığlı tebliğ etti. Yazıda 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 49'ncu maddesine göre, işçi sayısının fazla olduğu, bu nedenle iş akdinin yeniden çağırılıncaya kadar askıya alındığı belirtildi. Sekiz yıldır Sarayköy Belediyesi'nde geçici işçi olarak çalışan Gülçin Akça ile kendisini döven Muhammet Akça'nın 10 Nisan 2005 tarihinde, nikahını da Belediye Başkanı Orhan Karaköse'nin kıydığı öğrenildi. Kocabaş D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Muhammet Akça ile DSP'li babası Mustafa Akça'nın 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Orhan Karaköse'yi destekledikleri öğrenilirken, Başkan Karaköse'nin kendisini döven Muhammet Akça'dan eşini işten çıkaratarak intikam aldığı iddia edildi.

Gülçin Akça'nın işten çıkarılması ilçede günün konusu oldu. Gülçin Akça ve ailesi işten çıkarılma kararı karşısında şaşkına döndüklerini söyledi. Olaydan 11 gün sonra işten çıkarılan Gülçin Akça babasının evinde yaşadığı şoku atlatmaya çalıştığını ifade etti. Eşi çalıştığı belediyenin başkanını dövmek suçundan cezaevinde olan Gülçin Akça, Belediye Başkanı Orhan Karaköse'nin kendisinden intikam aldığını ve işten attığını öne sürdü.

‘BAŞKANA SİLAH ÇEKMEDİ’

Belediye Başkanı Orhan Karaköse'yi dövmek suçundan tutuklanan ve Denizli D Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Muhammet Akça'nın babası Mustafa Akça, oğlunun başkana silah çekmediğini ileri sürdü. Cezaevinde ziyaret ettiği, oğlunun olay sırasında başkanın da kendisinin de alkollü olduğunu anlattığını belirten Mustafa Akça, “Bu bir sarhoş kavgasıdır, siyasi yönü de yoktur. Son yerel seçimlerde, Orhan Karaköse'ye destek verdik. Oğlum Muhammet de Başkan Karaköse'yi destekledi. Oğlum sadece başkanı değil, ilçedeki 4 bin CHP'liyi dövmüştür. Destek verdiğimiz bir adayı ve partisini dövmüştür. Suçlunun kim olduğuna Sarayköy halkı karar versin” dedi.


‘ÇIKARMADIK, İŞ AKDİNİ ASKIYA ALDIK’

CHP'li Belediye Başkanı Orhan Karaköse ise, Gülçin Akça'nın işten çıkarılmadığını, iş akdinin askıya alındığını söyledi. Raporlu olduğunu, göreve döndüğünde konuyu meclis üyeleriyle yeniden görüşeceğini söyleyen Karaköse, “Bu uygulama bizim belediye bütçesi ve gelir giden dengesi göz önüne alınarak yaptığımız uygulamalardan biri. Nüfusu 10 binden fazla olan belediyelerde personel gideri bütçenin yüzde 30'unu geçemiyor. Belediyemiz de bu limitin üzerinde olduğu için böyle bir karar alınmış. Bunun başımıza gelen olayla hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

milliyet

 



Bu haber 1,169 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,756 µs