En Sıcak Konular

İllere göre 'teröre lanet' mitingleri

27 Ekim 2007 19:30 tsi
İllere göre 'teröre lanet' mitingleri Yurdun dört bir yanınında düzenlenen protestolara yüzbinler katıldı. Tepki sadece yurt içinde kalmadı yurt dışına taştı. İşte il il nümayiş raporu.

Yurt genelinde terörü protesto gösterileri devam ediyor. Kayseri'de ''Teröre lanet, birliğe davet'' mitingi düzenlendi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi'nin öncülüğünde sivil toplum örgütlerince düzenlenen miting, Kartal Şehitliği'nde başladı.

Çok sayıda kişi, pankartlar açıp sloganlar atarak terörü lanetledi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan tarafından dua edildi. Kalabalık daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Slogan atarak yürüyen kalabalık, otobüsteki cihazdan yayınlanan Onuncu Yıl Marşı'na da eşlik etti. Meydanı dolduran kalabalık, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'yı söyledi.

Şehit çocukları ve yakınları tarafından şiirlerin okunmasından sonra Kayseri'deki şehitlerin adları okunarak temsili yoklama yapıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Mete Kurt, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın amacına ulaşamayacağını, karşısında Türk milletini bulacağını ifade etti. Terör olaylarına en güzel cevabın Kayseri'de toplanan onbinler tarafından verildiğini ifade eden Kurt, teröristbaşı Öcalan'ın idam edilmesini istedi.

GÖKÇEADA

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde düzenlenen mitinge Rum kökenli Türk vatandaşları da katılarak, terörü lanetlediler. Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Atatürkçü Düşünce Derneği'nce (ADD) Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, birlik beraberlik duygularıyla, şehitleri rahmetle anmak, hain PKK terörünü lanetlemek, tek yürek, tek ses olmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin özellikle doğu bölgelerinin kanayan yarası olan teröre, ülkenin en batısı Gökçeada'dan da lanet yağdırdıklarını belirten Atalay, ''Birlik, beraberlik, barış ve huzurumuzun mimarı Ulu Önder Atatürk'ümüzün bu mirasını bozmaya kimsenin gücü yetmez'' dedi.

Konuşmaların ardından, mitinge katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla meydandan, 5. Komando Alay Komutanlığı önüne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe, Gökçeada'da yaşayan Rum kökenli Türk vatandaşları da katılarak terörü lanetlediler. ADD Gökçeada Şube Başkanı Dursun Ali Öztürk, burada miting tertip komitesi adına 5. Komando Alay Komutanı Kurmay Albay Lokman Ekinci'ye plaket verdi.

FETHİYE

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ellerinde Türk bayraklarıyla Salı Pazarı Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, şehitler anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Vatandaşlar, terör örgütü ve elebaşısı Öcalan aleyhinde sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü.

AK Parti Muğla milletvekili Yüksel Özden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve CHP Muğla milletvekilleri Ali Arslan ile Fevzi Topuz'un da katıldığı yürüyüşte vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Ne mutlu Türk'üm diyene'', ''Vatan sana canım feda'' sloganları attı, Onuncu Yıl Marşı'nı okudu. Vatandaşlar, anıt önünde de şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Bazı vatandaşlar mitingde beyaz kefen giyerek terörü protesto etti. Bayılan bir kişiye Milletvekili Arslan müdahale etti. Miting, müftü Ertuğrul Koyuncu'nun ettiği duanın ardından sona erdi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Omurtak Caddesi'nde sivil toplum örgütleri ve vatandaşların oluşturduğu kortej, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz'', ''Vatan sana canım feda'', ''İmralı'yı basarız, Apo'yu asarız'' ve ''Her Türk asker doğar'' sloganları atarak Atatürk Meydanı'nda yürüdü. Meydanda toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular.

Namık Kemal Üniversitesi'nde öğretim üyesi Dr. Fikret Yıkılmaz, burada yaptığı konuşmada, milli mücadelenin ne pahasına olursa olsun devam edeceğini ifade ederek, meydanları bölücülerin paçavralarıyla donatan, bölücü başının resimleri altında yürüyenlere gereken hesabın derhal sorulacağını söyledi.

Ülkeyi taktik çalışmalarla hain pusulara düşürmeye çalışanların hak ettikleri cevabı alacaklarını ifade eden Yıkılmaz, ''Devlete baş kaldıranları ve askere kurşun sıkanları hiç vakit kaybetmeden İmralı'ya yollamalıyız. Yasaların gevşekliklerinden oluşan haklar ile parti kuranlar devlete ve millete sahtekarlık ve hainlik yapıyorlar'' dedi. Hayrabolu ilçesinde ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciliğince ''Vatana, bayrağa ve şehitlere bağlılık yürüyüşü'' gerçekleştirildi. Anıtpark'ta toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları, Atatürk posterleri, pankart ve dövizlerle terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüyüşe katıldılar.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına gelen kortej adına, dernek tarafından anıta çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından derneğin Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz, yaptığı konuşmada, ülke üzerinde oynanmaya çalışılan, huzuru bozmaya yönelik oyunlara Türk milleti adına ''dur'' demek için yürüyüş düzenlediklerini belirtti. Miting, açıklamanın ardından sona erdi.

SİİRT

Kamu-Sen Temsilciliği'nce Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan binlerce kişi, şehitler anısına saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Sendikanın İl Temsilcisi Halil Gültekin, konuşmasında, ''Son günlerde artan hain terör olayları nedeniyle tüm halkımız derin üzüntü içindedir. Son bir hafta içinde teröre 35 evladımızı şehit verdik. Terörü ve terör örgütünü lanetliyoruz'' dedi. Konuşmanın ardından terör örgütü sloganlarla lanetlendi.

ANTALYA

Antalya'da Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulunca ''Şehidine Sahip Çık'' mitingi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Atatürk ve terör saldırılarından şehit olanlar anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular. Konuşmaların ardından vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndan Konyaaltı Caddesi'ndeki Şehitler Anıtı'na yürüyerek terörü lanetleyen sloganlar attılar. Şehitler Anıtı önündeki törende ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Emekli Albay Zeynel Abidin Sezer, terör örgütü ele başını protesto etti.

Şehit annesi Fatma Bilgiç, dağlardaki askerlerin yanına giderek kumanya dağıtmak istediğini belirtti ve ''Gerekirse hepimiz asker oluruz. 7'den 70'e herkes Hakkari dağlarında siper olur. Ne mutlu Türküm diyene'' dedi. Tansiyon hastası olduğu öğrenilen Bilgiç, konuşmasının ardından rahatsızlandı. Anıtı yakınında bekleyen sağlık ekibinin müdahale ettiği Bilgiç'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Konuşmalardan sonra Büyük Önder Atatürk ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkisindeki hain pusuda şehit edilen 12 askerin isimleri tek tek okundu, vatandaşlar hep bir ağızdan, her okunan ismin ardından yüksek sesle ''burada'' dedi. Miting, Şehitler Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

ALMANYA

Almaya'nın Hamburg kentinde yaşayan Türkler, Türkiye'deki son terör olayları ve terör örgütü PPK'yı protesto amacıyla bir yürüyüş ve miting yaptı. Almanya Atatürk Kültür Merkezi (AAKM) öncülüğünde on beş Türk kuruluşunun desteği ile düzenlenen ''Hepimiz Mehmetçiğiz, Cumhuriyetine sahip çık'' mitingine katılan yaklaşık 4 bin kişi, Hamburg sokaklarını Türk bayraklarıyla donattı. Hamburg'da ana tren istasyonu önünden başlayan, çok sayıda Türk bayrağının taşındığı yürüyüşte, ''Hepimiz Mehmetçiğiz'', ''Kalleş Amerika, Barzani'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK, kahrolsun Amerika'', ''Türk-Kürt kardeştir; ayrımcılık yapan kalleştir'' sloganları atıldı.

 



Bu haber 1,422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,594 µs