En Sıcak Konular

ABD Müslüman Birliği PKK'yı lanetledi

27 Ekim 2007 16:49 tsi
ABD Müslüman Birliği PKK'yı lanetledi Merkezi New York’ta bulunan Amerikan Müslümanlar Birliği (United American Muslim Assocition of New York), şehit düşen 12 asker için, New York’un Brooklyn bölgesinde bulunan Fatih Camii’nde anma töreni düzenledi.

 ABD’de yaşayan çeşitli ülkelerin vatandaşı yaklaşık 400 kişinin katıldığı anma töreninde, şehit askerler için mevlüt okundu, kaçırılan Türk askerlerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dualar edildi. Mevlütün ardından cuma namazı kılındı. Cuma hutbesinde ise imam Ahmet Yücetürk "Yüce dinimiz İslam, insanlığın barış ve esenliğini esas almıştır. Zaten ‘İslam’ kelimesinin bir anlamıda barıştır. Barışı esas alan yüce dinimiz, vatan toprakları düşman işgali tehkikesiyle karşı karşıya kaldığında, savaşı mukaddes bir vazife saymıştır" dedi.

Cuma namazı ardından son günlerde yaşanan saldırıları protesto eden birlik, New York civarında bulunan çeşitli camiilerde PKK terörünün protesto edileceğini ve hafta sonunda Long Island'da bulunan, Osmaniye ve Süleymaniye camilerinde şehitler için mevlüt okunacağını belirterek, camilerde toplanan yardımların Mehmetçik Vakfına aktarılacağını açıkladı.

Amerikan Müslümanlar Birliği adına basın açıklamasını okuyan imam Fatih Demirci şunları söyledi:

"Bugün burada toplanmamızın sebebi, insanlığın yüz karası terörün her türlüsünü lanetlemektir. 11 Eylül 2001’de bütün suçları yalnız işlerine gitmek olan 3000’e yakın masum vatandaşımızı katleden terör, dünyanın her yerinde olabileçeği gibi son günlerde Türkiye’de de kirli yüzünün gösterdi. 25 senedir yaşlı, kadın, bebek demeden 35 bin kişiyi katleden terör örgütü, en son 12’si sivil olmak üzere, sınırlarımızı korumakla vazifeli 25 askeri şehit edip 8 tanesini kaçırdı. Amerikan Müslümanlar Birliği olarak, bütün Türk milleti adına, bu saldırıları lanetliyor. Milletlerarası camiadan, terörün her türlüsüne karşı hassasiyet göstermesini talep ediyoruz."

Hurriyet



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,851 µs