En Sıcak Konular

Leyla Zana açıklamasının hukuki karşılığı var

27 Ekim 2007 15:55 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kapatılan DEP milletvekili Leyla Zana'nın terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerinin hukuki karşılığının mutlaka olacağına inandığını bildirdi.

Bakan Şahin, Bayrampaşa Cezaevinde mahkumlar tarafından senaryosu yazılan ve birçok ünlü sanatçının rol aldığı “Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım” filminin tanıtım toplantısında, gazetecilerin, Leyla Zana'nın terör örgütü üyeleri ve elebaşı Öcalan'a yönelik sözleriyle ilgili sorularını yanıtladı.
Şahin, Leyla Zana'nın Diyarbakır'daki bir toplantıda terör örgütünün elebaşı hakkında “lider” sıfatını kullanmasını, şöyle değerlendirdi:
“Türkiye'de bağımsız yargı organları, bu şahıs hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiştir. Bu hapis cezası aynı zamanda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince (AİHM) onanmıştır. Geçmişte, parlamenterlik yapmış olan bir kişinin böyle bir beyanda bulunması ciddiye alınacak bir husus değildir. 24 yıla yakın süredir Türkiye bölücü terörle mücadelede binlerce şehit vermiş, maddi ve manevi birçok kayba uğramıştır. Bu açıklamaların ciddiye alınır bir tarafı yoktur. Bunun baş sorumlusu olan bir kişinin hala suçsuzmuş gibi gösterilmesi o kişinin de aynı çizgide olduğunu gösteriyor. Bu beyanların mutlaka bir hukuki karşılığının olması gerekir. Bu konuda görevli kişiler, mutlaka gereğini yapacaklardır.”

Bakan Şahin, bir soru üzerine de “Benim savcılara talimat vermem mümkün değil. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu konudaki hissiyatımı sizlerle paylaştım” yanıtını verdi.

 



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,207 µs