En Sıcak Konular

Yarın İstanbul'da kapalı olan yollar

27 Ekim 2007 14:17 tsi
Yarın İstanbul'da koşulacak olan 29. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu nedeniyle koşu güzergahındaki yollar trafiğe kapatılacak.

29. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 800 metre yukarısında oluşturulacak start alanında, saat 09.00'da başlayacak.

42 kilometre 195 metrelik parkur, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Unkapanı Köprüsü, Saraçhane, Haşim İşcan Geçidi altı, Aksaray, Yenikapı, sahil yolundan Ataköy, Ataköy Demir Motel karşısında alt geçitten geriye dönülüp sahil yolu takip edilerek Yedikule, Yenikapı, Kumkapı, Sarayburnu, Eminönü, Karaköy, Fındıklı, Kabataş ve Dolmabahçe Sarayı güzergahında tamamlanacak.

15 Kilometre Koşu ise maratonun startının verildiği yerden, aynı saatte başlayıp, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Perşembe Pazarı, Karaköy, Fındıklı, Kabataş ve Dolmabahçe Valide Sultan Camii güzergahında gerçekleştirilecek. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Halk Koşusu da, saat 09.30'da, Acıbadem Köprüsü altından başlayıp, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye ve Taksim güzergahında yapılacak.

TOPLAM ÖDÜL BİR MİLYON BİN DOLAR

Maratonda, zaman zaman görülen katılım düşüklüğünü ortadan kaldırmak, dereceleri daha iyi bir noktaya taşımak ve daha çok sayıda ünlü atletin katılımını sağlamak amacıyla, bu yıl dağıtılacak toplam ikramiyede büyük bir artış yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan düzenlemelerle toplam ödül miktarı 572 bin dolardan, bir milyon bin dolara çıkarıldı. Genel sıralamada erkeklerde ve bayanlarda maratonu birinci olarak tamamlayacak atlet 60 bin dolar kazanacak. Dereceye giren Türk atletler, geçen yıl olduğu gibi, belirlenen ödüllerin iki katına sahip olacaklar.Dünya ve parkur rekorunu kıracak atlet ise 170 bin dolar kazanacak.

Türk atletlerin sıralamasında birinciliği elde eden 20 bin dolar alacak. İstanbul'da dünya rekoruna ulaşacak atlet ayrıca 100 bin dolar ödüle hak kazanacak. Parkur rekoru kıran atlet 10 bin dolarlık, Türkiye rekoru kıran atlet ise 25 bin dolarlık ek ödül alacak.

Bu yıl Avrasya Maratonu içinde koşulan Balkan Maraton Şampiyonası ile yarışın engelliler kategorisinde ilk sırayı alanlar da 4 bin dolar ile ödüllendirilecekler.

CUMHURİYET COŞKUSU

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce gerçekleştirilecek organizasyonda, Halk Koşusu'na katılanlar Türk bayraklarıyla koşacaklar.

''Bayrağını eline alan gelsin'' çağrısıyla İstanbulluları Halk Koşusu'na çağıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ayrıca start noktalarında koşuya
katılanlara Türk Bayrağı dağıtacak.Koşuyu tamamlayanlara ayrıca madalya ve tişört verilecek.Maraton, TRT-1'den naklen yayınlanacak.
Organizasyonu, yerli ve yabancı 150'den fazla gazetecinin izlemesi bekleniyor.
Sabah



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,322 µs