Yeni proje İran mı? | " /> Yeni proje İran mı? | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın kaygısı: Yeni proje İran mı?

27 Ekim 2007 13:34 tsi
Erdoğan'ın kaygısı: Yeni proje İran mı? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan sert açıklamalar. Erdoğan ''Geçmişten ders almayanlar bölgede Türkiye'ye rağmen bir takım projeleri hayata geçirmenin peşinde" dedi ve ekledi: Buna stratejik ortağımız Amerika da dahil!

Erdoğan, Irak'ta ve Ortadoğu'daki gelişmelerde Türkiye'nin sürekli bir kenarda tutulmak istendiğini belirtti.
 
Başbakan Erdoğan, İstanbul'da, Türkiye İş Kadınları Derneği'nce düzenlenen "Geleceğe Bakış, Kazanılmış Dersler" konulu sempozyumun açılışında konuştu.
 
Başbakan, "Terör ve yoksulluk sarmalı bütün dünyayı etkisi altına almış karabasan haline dönüştü. Bütün bunlar sadece bölge içinde kalmıyor. İnsanlığın bu karabasana teslim olmasını kabul edemeyiz. Çalışmaları kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
 
Erdoğan, "Bizler terörle içiçe olan mücadelesini sürdüren bir ülke olarak bu işin acılarını çok iyi yaşayan bilen bir ülkeyiz. Bu konudaki mücadele kararlılığımızdan geri adım atmamız mümkün değil. Dostlarımızı bu mücadelede yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
 
Başbakan ayrıca, "Terör örgütünü bu terör örgütüdür diye ifade eden ülkelerin teröristleri teslim etmemeleri anlaşılır değil. Bu samimiyet testini kaybetmektir. Samimi olsalar yapacakları iş bu teröristleri sahibine teslim etmektir. Bunu bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi yapmadı" dedi.
 
"Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıyla bir yere varmak mümkün değil" diyen Erdoğan, "Bugün benim evim yanıyorsa, yarın senin evin de yanacaktır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ''Geçmişten ders almayanlar bölgede Türkiye'ye rağmen bir takım projeleri hayata geçirmenin peşinde" dedi ve ekledi: Buna stratejik ortağımız Amerika da dahil!

Başbakan'ın Washington'a gitmeden önce yaptığı bu konuşma dikkatleri çekti. Başbakan Erdoğan'ın geçmişten ders almayanlar sözleriyle ABD'nin Irak'taki operasyonunu işaret ettiği, bölgede bir takım projeleri hayata geçrimenin peşindeler sözleriyle de İran krizini işaret ettiği ileri sürülüyor.



Bu haber 1,118 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,402 µs