Sokağa çıkmayın! | " /> Sokağa çıkmayın! | "/>

En Sıcak Konular

Terör örgütünün yeni oyunu: Sokağa çıkmayın!

27 Ekim 2007 12:32 tsi
Terör örgütünün yeni oyunu: Sokağa çıkmayın! Terör örgütü PKK şehirlere mi inecek? Ortalıkta garip mailler dolaşıyor. Üstelik maillerin altında İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin imzası bulunuyor. İstihbarat şu: PKK, büyük şehirlerde bombalama eylemleri planlıyor. iyibilgi “acil” k

Gabar ve Dağlıca’da verilen şehitler Türkiye’yi PKK’ya karşı sert önlemler almaya itiyor. Sınırötesi operasyon işaretleri artık yapılacak mı tartışmasını geçti, operasyonun zamanlaması konuşuluyor. Başbakan Erdoğan’ın ses tonunda artan sertlik bunun en önemli göstergesi. Erdoğan ABD’ye karşı sertleşiyor. Şimdi gözler Başkan Bush ile Kasım ayı başında yapacağı görüşmede…

Türkiye operasyon havasına giriyor. Sebebi ise basit: CHP lideri Deniz Baykal’ın söylediği gibi Türkiye örtülü bir savaşla kaşı karşıya. Ancak PKK bu örtülü savaşın “silahlı” yüzü… Bir de bu örtülü savaşın psikolojik harp boyutu var…

MGK’dan çıkan kararlara göz atıldığında Türkiye’nin örtülü bir psikolojik harple de yıldırılmak istendiği anlaşılıyor. Bu psikolojik harbin farkında olan devletin güvenlik zirvesinden yapılan açıklamanın ilk maddesi ne operasyon ne de ekonomik ambargo. İlk madde topluma yönelik sağduyu çağrısı…

Devletin zirvesi topluma sağduyu ve soğukkanlılık çağrısında bulunurken örtülü savaş da bir yandan sürüyor. İnternette şu sıralarda toplumu endişeye sevk edecek, korkunun yayılmasına hizmet edecek mailler dolaşıyor. Acil koduyla vatandaşların birbirine ilettiği bu maillerin altında “resmi” imza bulunduğundan endişenin boyutları katlanıyor. Bu maillerin tek hedefi ise terör, terörün yaygınlaşması. Terörün korkutma, tedhiş anlamına geldiği düşünülürse bu maillerin hangi kaynaklardan çıktığı anlaşılabiliyor.

Zinciri oluşan o mail…

Şu sıralar vatandaşlar arasında dolaşan maillerden birisine göre “PKK, büyük şehirlerde bombalama eylemleri planlıyor.” Mailde “Her Türk vatandaşı gibi hepimizin çok dikkatli olması” gerektiği vurgulanırken sokaklarda dikkatli olunması gerekliliği şu sözlerle vurgulanıyor: Otobüs, Tren, Vapur, Metro vb. istasyonları gibi yerlerde, Otobüs, Tren, Vapur, Metro vb. araçların içinde, Postane, Hastane, Camii, Sinema, Tiyatro, Restaurant vb. umuma açık yerlerde, Beyoğlu, Bakırköy, Kadıköy, Ortaköy, Eminönü vb. kalabalık meydanlarda ve caddelerde, çok ama çok dikkat etmemiz gerekiyor.”

Bu uyarı İstanbulluları tedirgin edecek cinste. Üstelik altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Elektronik sistemler müdürlüğü imzası bulununca tedirginlik daha da artıyor. İmzanın altına mailin “resmiyeti”ni arttırmak için bir isim, telefon numaraları ve mail adresleri iliştirilmiş. “İrtibat için arayın” yazıyor.

Mailin peşine düştük

Maile verilen bu “resmi kisve” vatandaşların maili birbirlerine atmasını kolaylaştırıyor ve kaygıları arttırıyor. Ancak ortada ciddi bir problem var: Ne Büyükşehir Belediyesi ne de Elektronik Sistemler Müdürlüğü böyle bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşma yetkisine sahip değil. Daha önemlisi böyle bir bilgi Büyükşehir Belediyesi’ne gitmez. Eğer toplumun bilgilendirilmesini gerektirecek kadar önemli bir tehdit söz konusuysa bunu yapacak olan İstanbul Valiliğidir. Yani mail “asparagas.”

O telefon çalışmıyor

Maille ilgili bilgi almak için öncelikle mailde yer alan telefon numarasını aradık. Ancak o numaranın karşılığı yok. Yani çalışmıyor. Bunun üzerine doğrudan Elektronik Sistemler Müdürü Halim Yücel’i aradık. Kendisi iyibilgi.com’a kendilerine böyle bir bilginin gelemeyeceğini, gelmediğini, Elektronik Sistemler Müdürlüğü olarak böyle bir duyuru yapmadıklarını, yapamayacaklarını söyledi.

Kaynak terör örgütü mü?

Olan şu: Birileri altına Büyükşehir Belediyesi imzası attıkları mailler yazarak asparagas bilgilerle toplumu endişeye sevk etmeye çalışıyor. İyibilgi’nin görüştüğü uzmanlar toplumu bu tür bilgilerle ilgili dikkatli olmaya çağırıyor. Uzmanlara göre terör örgütünün amacı bu tür maillerle “korkuyu yayarak sokakta yürümeyi zor hale getirmek.”

İşte zinciri oluşan o mail

Konu: Acil okuyun!

Değerli Arkadaşlar,

Son yapılan istihbaratlara göre, PKK, büyük şehirlerde bombalama eylemleri planlıyorlarmış. Her Türk vatandaşı gibi hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor.
1) Otobüs, Tren, Vapur, Metro vb. istasyonları gibi yerlerde,
2) Otobüs, Tren, Vapur, Metro vb. araçların içinde,
3) Postane, Hastane, Camii, Sinema, Tiyatro, Restaurant vb. umuma açık yerlerde,
4) Beyoğlu, Bakırköy, Kadıköy, Ortaköy, Eminönü vb. kalabalık meydanlarda ve caddelerde,

Çok ama çok dikkat etmemiz gerekiyor. Şüpheli her şeyde mutlaka 155 polis imdat, 156 Jandarma imdat gibi acil telefon numaralarına bilgi vermemiz gerekiyor.
Bu dava hepimizin davası. Gün birlik ve beraberlik günüdür.
Herkesi çok daha duyarlı, çok daha dikkatli olmaya çağırıyorum. Lütfen sizlerde çevrenizdekileri uyarın.

Dağlıca'da 12 askerimizin şehit olmasına yol açan saldırının emrini 'Ape(Amca) Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik vermiştir. Kanlı terör örgütün özel kuvvetler diye adlandırılan şehirlerde bombalama eylemi yapan birimlerin başında bulunmaktadır.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Elektronik Sistemler Müdürlüğü
Ad-Soyad
İrtibat Tel: ---- ---- --- -- --
Mail : ----------@ibb.gov.tr
Mail : ----------@gmail.com

www.iyibilgi.com



Bu haber 4,914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs