Çocuklara dikkat! | " /> Çocuklara dikkat! | "/>

En Sıcak Konular

Çocuklara dikkat!

27 Ekim 2007 11:30 tsi
Çocuklara dikkat! Terörü protesto mitingleri çığ gibi büyürken, gösterilere çocukların da götürülmesi endişe yaratıyor. Çünkü uzmanlar, çocukların ruhsal travmaya sürüklenebileceği uyarısını yapıyor.

Hakkâri'de 12 askerin şehit olmasının ardından yurt genelinde yapılan protesto gösterilerine çocukların katılmasının, ruh sağlıkları üzerinde olumsuz etki yaratacağı uyarısı yapıldı. Prof. Dr. Bengi Semerci, son günlerde yaşanan terör eylemleri nedeniyle oluşan ortamda çocukların travma yaşayabileceğini söyleyerek, "Hayatlarının başında, şiddeti, terörün acımazlığını görürlerse, şiddet ve baskıyı kanıksamış erişkinler olarak yaşamaya devam ederler. Terör bir travma yaratır" dedi.

Gerek psikologların uyarıları, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün okul yöneticilerine "Çocukları sokaktan uzak tutun" talimatlarına rağmen dün birçok ilde yapılan gösterilere çocukların yoğunlukla katılması dikkat çekti.

Ders yerine gösteri

Denizlispor taraftarı bir grup olan Çınar Gençlik, dün cuma namazından sonra Delikliçınar Meydanı'nda, "Teröre Lanet Eylemi" yaptı. Eyleme, Hürriyet İlköğretim Okulu'nun 150 öğrencisi bayraklar ve dövizlerle katıldı. Derste olması gereken öğrencileri gören polisler, okul yönetimini arayarak durumu bildirdi.

 Öğrenciler şehitleri andı

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde, 24 Kasım İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Programa Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı İbrahim Ertaş, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Uğur, Okul Müdürü Ahmet Koçak, öğretmenlerle veliler katıldı. Programda öğrenciler tarafından şehitler için yazılmış şiirler okundu. Velilerin gözyaşları arasında dinlediği şiirler büyük alkış aldı. Ardından sahnelenen tiyatro oyununda da vatani görevini yaparken gazi olan, daha sonra yeniden askere alınan bir gencin öyküsü anlatıldı. Çocukların boyunlarında şehit fotoğrafları ve ellerinde silahlı görüntüleri dikkat çekti.

 Tabutlardan liseli gençler çıktı

Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nin düzenlediği mitingde sağanak yağmura rağmen 2 bin kişi toplandı. Belediye önünde kurulan standa, Türk bayrağıyla örtülen 12 tabut konuldu ve ardından Hakkâri'de şehit edilen 12 askerin adları okundu. Tabutlardan, üzerlerinde "Bir ölür, bin doğarız" yazılı tişörtler giymiş çoğu lise çağında 12 temsili asker çıktı. Mitinge, Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'yu öldüren O.A.'nın annesi Necmiye A.'nın da katılması dikkat çekti.

Okulda gaziden konferans

Cudi Dağı'nda patlayan bomba sonucu 13 yıl önce iki kolunu kaybeden gazi astsubay İbrahim Babur, Kartal'da İstek Vakfı Özel Uluğbey Lisesi ve İlköğretim Okulu'nda ilköğretim öğrencilerine terörü anlattı. Babur, patlamada iki kolunu yitirdiğini ama bu sayede en az 4 askerinin hayatını kurtardığını anlattı. Öğrencilerinin gazi astsubaya sordukları sorular öğretmenlerini bile şaşırttı. Çocuklar, "Terör olaylarının yaşandığı yerlerde askeri istihbarat açığı olabilir mi?", "Birliğimiz nasıl pusuya düşmüş olabilir?", "Terör olayları neden son günlerde arttı?" gibi sorular yöneltti.

Samanyolu



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs