En Sıcak Konular

Belçika'da PKK'ya büyük tepki

24 Ekim 2007 22:09 tsi
Belçika'da PKK'ya büyük tepki Türkiye'de terör örgütünün son saldırılarının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de tepki gösterileri düzenleyen yüzlerce Türk ile polis arasında meydana gelen olayların yatıştırılması için çaba harcanıyor.

Türklerin yoğun olarak bulunduğu Schaerbeek ve Saint Josse bölgelerinde düzenlenen izinsiz gösterilere, polisin sert önlemlerle müdahalede bulunduğu, 100’e yakın göstericinin gözaltına alındığı, polis ile göstericiler arasında sert temasların devam ettiği, biri sivil 2 polisin yaralı olduğu bildiriliyor. Belçika televizyonları, konuya ilişkin haberlerde, gösterilerin barışçı bir çerçevede başladığını, polisin sert müdahelesinin olumsuz etken olduğunu belirtiyor.

Televizyonlara konuşan bazı göstericiler, Türkiye’deki PKK terörünün sabırları taşırdığı, Batılı müttefiklerin dayanışma içinde olması gerektiği mesajı veriyor. Helikopter ve tazyikli su panzerleriyle gösterileri kontrol altına almaya çalışan polis birimlerinin, küçük Türk çocukların ellerindeki Türk bayraklarını topladığı görüldü. Bazı evlere Türk bayrakları asıldığı, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay’ın olay yerinde incelemelerde bulunarak, göstericileri sakinleştirmek için çaba harcadığı gözlemlendi.

Brüksel'de bir grup Türk, geçen Pazartesi günü de terörizme karşı tepki gösterisi düzenlemiş, Saint Josse belediye binasına Türk bayrağı asılmış, ABD büyükelçiliği önünde eylemler yapılmıştı. Brüksel'in Saint Josse Belediyesi, Türk toplumunun terörizme tepki gösterilerinin ardından özel önlemler aldığını açıklamıştı.

Saint Josse Belediye Başkanı Jean Demannez, bu gösterilerin ardından basına yaptığı açıklamada, bir hafta süreyle güvenlik önlemlerini artırma kararı aldığını, bazı bölgelerde polis gözetiminin yoğunlaştırılacağını duyurmuştu. Demannez, ''olayların devam etmesi halinde, belediye sınırları içinde her türlü gösteri ve toplantının yasaklanacağını'' bu amaçla bir kararname hazırladığını bildirmişti.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay, hafta başındaki olayların ardından, Belçika'daki Türklere yönelik bir mesaj yayınlayarak, ''kışkırtmalara kapılmamaları'' çağrısında bulunmuştu. Brüksel'deki gerginliğin akşam saatlerinde devam ettiği, polis önlemlerinin artırıldığı, çok sayıda polis taşıtı ile sivil ve üniformalı polislerin olay bölgesinde bulunduğu gözlemleniyor.



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,874 µs