En Sıcak Konular

Asteğmen Barut da şehit oldu

24 Ekim 2007 20:59 tsi
Terörle mücadele eden Türkiye bir askerini daha şehit verdi. Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısında yaralanan Tabip Asteğmen Bustafa Barut'un tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu öğrenildi.

Dün, baba İbrahim ve anne Zübeyde Barut'u Ankara'ya çağıran askeri yetkililer, GATA Askeri Hastanesi'nde acılı haberi verdi. Olayı duyan anne Zübeyde Barut'un üzüntüden kalp rahatsızlığı yaşadığı öğrenildi.

Terörle mücadele eden Türkiye bir askerini daha şehit verdi. Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısında yaralanan Tabip Asteğmen Bustafa Barut'un tedavi gördüğü hastanede şehit olduğu öğrenildi. Olayın duyulmasının ardından Şehit Asteğmen Barut'un evinin bulunduğu Küçükçekmece Sultan Murat Mahallesi Vatan Sokak'ta toplanan yakınları ve vatandaşlar teröre lanet yağdırdı. Şehit Asteğmen'in babası İbrahim Barut ise metanetini koruyarak evinde taziyeleri kabul etti.

Oğlunun şehit haberini nasıl aldığına ilişkin soruları yanıtlayan baba İbrahim Barut, "Salı günüydü bana telefon geldi. Ben buradan ağabeyim ve eşimle beraber yola çıktım. Oraya gittiğimde acı haberi aldım. Nasıl olduğu hakkında tam bir bilgim yok. GATA'da bizimle çok ilgilendiler. Askerlerin yakın ilgisi acımızı biraz da olsa haffletti." dedi.

Şehit Mustafa Barut'un Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'nde üroloji uzmanı olarak görev yaptığı 4 ay önce evlendiği öğrenildi. Henüz 3 aylık asker Mustafa Barut'un şehadet haberini alan akrabaları ve yakınları Küçükçekmece'deki baba evine akın etti. Taziyeleri kabul eden baba İbrahim Barut metin olmaya gayret ederken annesinin gözyaşları döktüğü bildirildi. Evin önünde toplanan vatandaşlar terör örgütü alihende sloganlar attı. Evlerine başrak asan mahalleli şehit asteğmenin resmini göğüslerine taktığı görüldü.

İzmir'de olan eşi Tülay Barut'un yetişebilmesi için bekletilen cenaze ikindi namazı sonrası Küçükçekmece'de toprağa verilecek.
 



Bu haber 935 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,756 µs