Elektrik kesildi. Neyse, kediler alışıktır! | " /> Elektrik kesildi. Neyse, kediler alışıktır! | "/>

En Sıcak Konular

Tüh! Elektrik kesildi. Neyse, kediler alışıktır!

24 Ekim 2007 20:46 tsi
Tüh! Elektrik kesildi. Neyse, kediler alışıktır! Türkiye'nin PKK’lı teröristlere yönelik olası sınır ötesi operasyonun gündemde olduğu günlerde Kuzey Irak'ın Türkiye'ye en yakın ilçesi Zaho'da sık sık yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintileri halk arasında endişe yarattı. Sebeb, bakım va

Türkiye’nin PKK’lı teröristlere yönelik olası sınır ötesi operasyonun gündemde olduğu günlerde Kuzey Irak’ın Türkiye’ye en yakın ilçesi Zaho’da sık sık yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintileri halk arasında endişe yarattı. Geceleri Zaho karanlığa gömülürken, Zaho Elektrik İşler Müdürlüğü yetkilileri, kesintilerin kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını, Türkiye tarafından kaynaklandığını söyledi. Yetkililer, “Elektrik kesintileri bazen uzun süreli, bazen de çok kısa olabiliyor. Türkiye tarafındaki yetkililere nedenini sorduk. Teknik bazı arızalar olduğunu söylediler. Biz de teknik arızadan kaynaklandığına inanıyoruz'' dedi.

Türkiye’nin olası bir sınır ötesi operasyonla ilgili en fazla kaygının yaşandığı yer alan Kuzey Irak’ın Türkiye’ye açılan kapısı olan Zaho İlçesi’nde son günlerde saatler süren sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Elektrik kesintileri günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, ev ve işyerlerinde jeneratörler devreye sokuluyor. Bu elektrik kesintilerinden etkilenmemek için jeneratörler devreye girse de, bu ilçenin ana caddelerini karanlıktan kurtaramıyor. Son bir aydır Türkiye’nin sınır ötesi operasyon yapıp yapmayacağı, olası bir operasyonda ilçe merkezlerine de girer mi endişeleriyle yaşayan Zaholular, elektriklerin de sık sık kesilmesi üzerine bu kez, ‘Türkiye elektrikleri kasıtlı mı kesiyor?’ düşüncesine kapılıyor.
     
JENERATÖRÜ OLMAYAN MUM IŞIĞINA MAHKUM

Türkiye’den gelerek Zaho’da çeşitli alanlarda işyerleri açan Türk işadamları da elektrik kesintisinden olumsuz etkileniyor. Zaho’da fotoğraf laboratuvarı bulunan Mehmet Pekkolay, saatlerce süren kesintilerin en fazla işyerlerini etkilediğini söyledi. Kesintiler yüzünden işinin aksadığını söyleyen Pekkolay, “Elektrik kesintisi şimdilik buradakileri etkilemiyor Çünkü büyük kısmının ev ve işyerlerinde jeneratörleri bulunuyor. Ama biz ise sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü küçük jeneratörlerin gücü bizim makineleri çalıştırmaya yetmiyor. Büyük jeneratörler almak zorundayız. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor. İki gündür iş yapamadık. Evde mum ışığında oturmak zorunda kalıyoruz. Yetkililere kesintinin nedenini sorduğumuzda Türkiye tarafından kaynaklandığını söylüyorlar'' dedi.

Zaho Elektrik İşler Müdürlüğü Yetkilileri, elektrik kesintilerinin kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını Türkiye tarafından kaynaklandığını söyledi. Yetkililer, “Elektrik kesintileri bazen uzun süreli, bazen de çok kısa olabiliyor. Türkiye tarafındaki yetkililere nedenini sorduk. Teknik bazı arızalar olduğunu söylediler. Biz de teknik arızadan kaynaklandığına inanıyoruz'' dedi.
      
BAKIM VE ARIZADAN KAYNAKLANIYOR!

Kuzey Irak’a enerji veren Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde kurulu Karkey Karadeniz Enerji yetkilileri, Kuzey Irak’a saatte 220-230 megavat elektrik verildiğini söyledi. Özel bir kesintinin söz konusu olmadığını belirten yetkililer, “İki santralimizde arıza meydana geldi ve bakım yapıldı. TEAŞ’tan yaşanan arızlar da zaman zaman oluyor. Bu arızaların dışında enerji akımı normal olarak sürdürüyor. Şu anda bir arıza yok ve elektrik veriliyor'' dedi.

milliyet



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs