Ekonomik ambargo! | " /> tam metin." /> Ekonomik ambargo! | "/> tam metin."/>

En Sıcak Konular

MGK'dan çıkan karar: Ekonomik ambargo!

24 Ekim 2007 20:07 tsi
MGK'dan çıkan karar: Ekonomik ambargo! Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun beş buçukluk saatlik toplantısı sona erdi. Toplantıdan Kuzey Irak'a ekonomik ambargo kararı çıktı. İşte tam metin.

MGK toplantısından sonra yapılan açıklamada bölgede terörü dolaylı ya da doğrudan destekleyen gruplar üzerinde ekonomik önlemlerin alınması için hükümete tavsiyede bulunuldu.

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) Ekim ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında başladı. Kurul üyeleri, Cumhurbaşkanı Gül'ün verdiği öğle yemeğinin ardından Çankaya Köşkü'ndeki MGK toplantı salonuna geçtiler. MGK'nın saat 14.00'te başlayan toplantısına Cumhurbaşkanı Gül ilk kez başkanlık ediyor.

Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in yanı sıra ilk kez Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Nazım Ekren ve Hayati Yazıcı, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, yeni MGK Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katıldı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül yurtdışında olduğu için toplantıya katılmadı.

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki toplantısı sona erdi. Çankaya Köşkü'ndeki olağan toplantı, yaklaşık 5 saat 45 dakika sürdü.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada 4 konunun görüşüldüğü ifade edildi. Bu konular; birlik ve beraberliğin korunması ve halkın sağduyulu davranmaya çağrılması, sınır ötesi operasyonu kapsayan tezkere, terörü destekleyen gruplara uygulanacak yaptırımlar ve ABD'de kabul edilen Ermeni tasarısına karşı alınacak tutumlar olarak kaydedildi.

Zirvede Başbakan Erdoğan, İngiltere'de yaptığı görüşmeler, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İslam Ülkeleri ziyaretleri ile temasları, İçişleri Bakanı Atalay, Irak'a komşu ülkeler toplantısında alınan kararlar, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı Irak'a karşı uygulanacak ambargoda gümrük kapılarının durumu konusunda açıklamalarda bulunduğu belirtiliyor.

Toplantıda vatandaşlara sağduyu çağrısı yapılırken, Kuzey Irak'a yönelik daha önce yapılan toplantıya atıfta bulunarak bu konuda çalışmaların sürdürülmesi üzerinde duruldu. Bildiride ayrıca ABD'deki sözde Ermeni Yasa tasarısı gündeme getirildi ve bu konunun tarihte kaldığı vurgulandı.

TAM METİN

1. MİLLİ GÜVENLİK KURULU; 24 EKİM 2007 GÜNÜ OLAĞAN TOPLANTISINI YAPMIŞTIR.

2. TOPLANTIDA;

A. BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ZEDELEMEYİ AMAÇLAYAN TERÖR SALDIRILARINA KARŞI, HALKIMIZIN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ, SAĞDUYUSUNU KORUYACAĞINA VE KARDEŞLİK DUYGULARINA ZARAR VERECEK DAVRANIŞLARDAN KAÇINARAK, TERÖRE GEREKEN YANITI VERECEĞİNE OLAN İNANÇ BİR DEFA DAHA VURGULANMIŞTIR.

B. TBMM' NİN 17 EKİM 2007 GÜNÜ KABUL ETTİĞİ HÜKÜMET TEZKERESİ ÇERÇEVESİNDE ALINMASI GEREKEBİLECEK SİYASİ VE ASKERİ TEDBİRLER GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR.

C. BÖLGEDE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DOĞRUDAN VEYA DOLAYLI ŞEKİLDE DESTEKLEYEN GRUPLAR ÜZERİNDE ÖNCELİKLE ALINMASI GEREKEN EKONOMİK TEDBİRLERE İLİŞKİN OLARAK BAKANLAR KURULUNA TAVSİYEDE BULUNULMASI KARARI ALINMIŞTIR.

D. ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ DIŞ İLİŞKİLER KOMİTESİNDE 10 EKİM 2007 GÜNÜ KABUL EDİLEN 1915 OLAYLARINA İLİŞKİN KARAR TASARISIYLA İLGİLİ GELİŞMELER DE GÖRÜŞÜLMÜŞ; ERMENİ DİYASPORASI İLE ERMENİSTAN' IN TÜRKİYE ALEYHİNDE YILLARDIR YÜRÜTMEKTE OLDUKLARI KAMPANYANIN SON ÜRÜNÜ OLAN SÖZ KONUSU TASARININ HİÇBİR GEREKÇEYLE MAZUR GÖSTERİLEMEYECEĞİ VE KABUL EDİLMEYECEĞİ VURGULANMIŞTIR. GELİŞMELERİN SEYRİNE GÖRE KONUNUN BÜTÜN VECHELERİYLE YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTIR.

 

 

 

 



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs