En Sıcak Konular

Elazığ'daki mitinge Aytmatov da katıldı

24 Ekim 2007 19:33 tsi
Elazığ'daki mitinge Aytmatov da katıldı

Elazığ'da Kırgızistan'ın Brüksel Büyükelçisi ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un da katılımıyla düzenlenen terörü telin mitingine katılım yoğun oldu.

Elazığ'da düzenlenen terörü telin mitingi, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kırgızistan'ın Brüksel Büyükelçisi ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un da katıldığı mitingde konuşan Elazığ Müftüsü Ömer Kocaol, "Peygamberimiz vatanı milleti için canını veren aziz şehitlerimize gökyüzünde kucak açmaktadır" dedi.

Sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen teröre lanet mitingine yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen binlerce vatandaş, terörü protesto etti. PTT Meydanı'nda düzenlenen mitinge Vali Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Hazar Şiir Akşamları için kente gelen Kırgızistan'ın Brüksel Büyükelçisi Cengiz Aytmatov, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanına akın eden vatandaşlar, hep bir ağızdan terörü lanetledi. Miting, 6 yaşındaki Melike İpek'in İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı. Vatandaşları selamlayan Vali Muşmal, "Bugün Elazığ için tarihi bir gündür" dedi.

10 bin Türk bayrağının dağıtıldığı mitingde vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Türk, Kürt kardeştir bunu bozan kalleştir", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Vali bizi Irak'a götür" şeklinde sloganlar attı. Katılımın yoğun olduğu mitingde konuşan İl Müftüsü Ömer Kocaol, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı vatandaşları uyararak, "Vatanı için canını feda eden, ölmüşken ölmeyen, ölmemişken ölen, yeryüzünde dolaşırken gökte gezen Peygamberimiz aziz şehitlerimize kucak açmaktadır. Emperyalist emeller taşıyan kara güçler Türkiye'mizin kalkınmasını, yücelmesini engellemek için ne mümkünse yapıyorlar. İçten ve dıştan bizi parça parça etmek istiyorlar. Bunlar yangına kürekle gidiyor. Milli bütünlüğümüzü zedeleyici işler yapmaya teşvik ediyorlar, bunlara karşı uyanık olup milli birlik ve beraberliğimizi koruyalım bizi birbirimizden ayırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Türk, Kürt, Alevi, Sünni denilerek ayrılık ve düşmanlık tohumları saçılıyor. Biz yıllarca bu cennet vatanda acı ve tatlı ızdırapları müşterek olarak yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bizi savaş meydanlarından asla yemeyeceklerini anlayan dış güçler, işbirlikçileri kullanarak bizi birbirimize düşürmek suretiyle bozmak ve parçalama hedefine yönelmiştir. Uyanık olup bu oyunu bozalım" şeklinde konuştu.

Yoğun güvenlik önlemleri altında geçen miting sonrası binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla Zübeyde Hanım Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. "Türkiye Türkiye" şeklinde slogan atan vatandaşlar, terörü protesto etti.

 

 



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs