En Sıcak Konular

Hem Cudi'de hem meclis'te konuşamazsınız

24 Ekim 2007 12:47 tsi
TESEV'in güvenlik konferansı AK Parti ile DTP arasındaki tartışmaya sahne oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, DTP milletvekili Tuğluk'a "Hem Cudi'de hem Meclis'te konuşamazsınız" dedi

TESEV'in düzenlediği "Güvenliği sağlarken insan haklarını korumak' konulu konferansında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk arasında Kürt meselesi üzerinden bir tartışma yaşandı.

Fırat, DTP'den “PKK'nın terör örgütü olup olmadığı” tespiti yapmasını beklediklerini belirterek, "Bir taraftan kan akarken bu ellerle tokalaşılmaz. Hem Cudi'de hem Meclis'te konuşamazsınız. Siyaset yolunda gidenler, siyasetin dışına çıkmamalı" dedi.

KÜRT OYU DTP'NİN DEĞİL

DTP Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ise "Şiddete karşıyız" diyerek, 30 yıldır Türkiye'nin uyguladığı politikaları eleştirdi. Tuğluk'un, AK Parti'nin Kürtlerden aldığı oyların emanet olduğunu söylemesine sinirlenen Fırat, "Kürt halkı ve oyları DTP'nin güdümünde değil. AK Parti'nin 50'nin üzerinde Kürt milletvekili, DTP'den çok Kürtleri düşünüyor" dedi

"Biz AK Parti olarak, demokrasinin gelişmesi için gayret ediyoruz” diyen Fırat, "Ama birileri bunu baltalamaya çalışıyor. Kimileri de, demokratik ve aydınlık bir ortamı karartmak istiyor" diye konuştu. Fırat "Kırkın üzerinde güvenlik görevlisi öldürülmüşken böyle bir ortamda sorunlar neden demokratik yollarla çözülmüyor demek halkla dalga geçmektir. Halkı kışkırtmaktır" diye konuştu.

TUĞLUK'TAN BAŞSAĞLIĞI

Şehit asker ailelerine başsağlı dilemekle konuşmasına başlayan Aysel Tuğluk, 22 Temmuz seçimlerinde Kürtlerin AK Parti'ye büyük bir görev yüklediğini söyledi. Tuğluk, "Bu misyonda AK Parti, Kürt sorununun çözümü için zemin oluşturacak. Kürt halkının ikinci mesajı da partinin oluşturacağı çözüm zemininde, AK Parti'nin DTP'yi muhatap alması gerektiğini" söyledi.

AK Parti'nin verilen masajı doğru okuyamadığını savunan Tuğluk, "Başbakan bize 'PKK'yı terörist ilan edin' diyor. Bu bir dayatma ve anti demokratik bir davranıştır. Bu dayatma DTP'yi siyaseten inisiyatifsiz ve işlevsiz bırakmak anlamına gelir. Ülkenin doğusunda kutuplaşmaya neden olur. Kürt sorunu diyalog ve demokrasi zemininde çözülmeli" dedi.

ŞİDDETE KARŞIYIZ

TESEV demokratikleşme programı direktörü Etyen Mahçupyan'ın “Neden şiddeti kınamakta zorlanıyorsunuz” şeklindeki sorusuna cevap veren Tuğluk, "Şiddete karşıyız. Bu çok net. Ancak 30 yıldır Türkiye'nin uyguladığı politikalardan ne kazandık" dedi. Tuğluk, Kürt sorununun demokrasi içinde çözülmesi gerektiği vurgusunu tekrarladı.

Yeni şafak



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs