En Sıcak Konular

'Kimse bölücü örgütün oyununa gelmesin'

24 Ekim 2007 11:59 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Bölücü terörün bütün hedefi, içimizde huzursuzluk çıkarmak, içimizde bir kargaşa yaratmaktır. Buna hiçkimsenin fırsat vermemesi gerekmektedir." dedi.

Parlamento muhabirleriyle kahvaltıda biraraya gelen Köksal Toptan, son günlerde terör olayları nedeniyle ortaya çıkan toplumsal çatışma riskine dikkat çekti. Teröre karşı ortaya çıkan tepkinin Türk-Kürt çatışmasına neden olacağına dair endişelerin hatırlatılması üzerine Köksal Toptan, "Belki terör örgütünün de hedefi budur. Türkiye içinde bir çatışma ortamı yaratmak, insanlarımızı birbirine en azından küs haline getirmektir" diye konuştu.

Bunun Türkiye'de daha önce de denendiğini, sağ-sol şeklinde, alevi-sünni şeklinde denendiğini ifade eden Toptan, şimdi ise etnik ayrımcılığa dayanarak bu çatışmanın denendiğini kaydetti. TBMM Başkanı Toptan, şöyle konuştu:

"Ama geçen deneyimlerimizde de gördük ki bizim insanımız bu oyuna hiçbir dönemde gelmedi. Hatırlayın, bundan 10-15 yıl önce, yani terör örgütünün çok etkin olduğu dönemlerde, mahallelere kadar küslük havası girdi. Ama halkımız o dönemlerde de bu oyna gelmedi. Niye gelmiyor, çünkü bu devleti, kurtuluş savaşında, Doğulusu, Batılısı, Kuzeylisi, Güneylisi hep birlikte kuran, böyle bir bilinç etrafında biraraya gelen insanlar, bugün bu devleti beraber koruma şuurunu gösteriyorlar."

Köksal Toptan, münferit olayların önümüzdeki süreçte, özellikle büyük kentlerde yaşanabileceğini ifade etti. Köksal Toptan, "Benim vatandaşlarımızdan ricam, sakın ola bu oyuna gelmesinler, kimse gelmesin. Böyle bir oyuna gelirsek, işte o zaman bölücü terör örgütüne varmak istediği nokta konusunda ona destek olmuş oluruz. Herkesin sağduyulu bir şekilde devletin bütün organlarının, hükümetin, silahlı kuvvetlerin, diğer organlarımızın, terörle mücadele konusunda en doğru, en akıllı, en rasyonel kararları alıp uygulayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bir takım refleksleri anlıyorum, bir takım heyecanları anlıyorum. Ama kesinlikle bu heyecanın, vatandaşlarımızın birbirine karşı durması, karşı gelmesi, üzmesi şeklinde bir yere varmaması lazım. Bu konuda herkese görev düşüyor. Herkese sorumluluk düşüyor" şeklinde konuştu.

Şu ana kadar bu konuda üzücü bir olay yaşanmadığını dile getiren Köksal Toptan, "İnşallah bundan sonra da olmayacaktır, olmamalıdır. Bölücü terörün bütün hedefi, içimizde huzursuzluk çıkarmak, içimizde bir kargaşa yaratmaktır. Buna hiç kimsenin fırsat vermemesi gerekmektedir" dedi.
 
Haber 7



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,754 µs