En Sıcak Konular

Hükümet topu askere attı

24 Ekim 2007 08:40 tsi
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tezkerede zamanlamanın askere bağlı olduğunu bildirdi.

Genel Kurul'da dün gündem dışı söz isteyen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, PKK'nın Türkiye'ye savaş açtığını belirtirken, "PKK, artık İmralı canisi tarafından değil, Barzani tarafından yönetiliyor" dedi. Şandır şunları söyledi:
     
"Hükümetin sınır ötesi operasyon yapmaya niyeti yok. Başbakan İngiltere'de, Dışişleri Bakanı Bağdat'ta ne yapıyor? İngiltere ile yapılacak anlaşma, ABD Başkanı ile yapılacak görüşmeye umut bağlamak hakkına sahip misiniz? Millet size görev emri verdi. Tezkere kullanılsaydı 12 asker şehit olmayacaktı. İlk kez sizin döneminizde esir verildi. Akan kanın sorumlusu bu Hükümettir." Gergin geçen oturumda laf atılınca Şandır, "Kan üzerinden siyaset yapmıyoruz, sorumluluğunuzu hatırlatıyoruz. Terörle mücadelede millet sizden umudunu keserse asıl tehlike orada. Bu yüzden sabır, sağduyu telkin ediyoruz" dedi.
     
CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen de terörün dış desteğine dikkati çekerken, pişmanlık yasalarını ve tezkerenin kullanılmamasını eleştirdi.
     
Çiçek de, terörün çeyrek asırdır bitmediğini belirtirken şöyle dedi:
     
"Siyasi sorumluluk bizdedir. Milletimizin infiali haklıdır ve asildir. Bunun sınırlar içinde olması, provakasyon olmaması gerekir" dedi.
     
Pişmanlık yasaları konusunda gizli oturum öneren, laf atılınca, "Kimse Öcalan'ı affetmedi, affedemez" diyen Çiçek, Pazar günkü terör zirvesini anlatırken şöyle konuştu:
     
"Tezkerenin kullanımı dahil, hududu, şumulü, zamanı, alınmış ve alınacak tedbirler konusunda devletin kurumları arasında tam bir mutabakat vardır. Tezkereyi kullanacak devletin güvenlik birimleridir. Bunun zamanını, şumulünü, hududu elbette siyasi hedef olarak biz koyacağız, zamanlaması kendilerine aittir. Bunu her yerde, aleni açık söyleme imkanınımız yok. Söylediğimiz anda bu caydırıcı olmaktan çıkar. Devletin sorumluluk taşıyan, canını ortaya koyarak ister Kuzey Irak'ta, ister Doğu Güneydoğu'da mücadele veren güvenlik birimlerimiz, bana, 'şu gün, şu tarih, şu saatte, bu işi yapmam gerekir' diyorsa, bize düşen işin icabı neyi gerektiyorsa o noktada kararı vermektir. O noktada ne benim ne hükümetimin kararsızlığı olur.
     
Yarın da MGK var, başkaca tedbirler çıkacaktır. Devletin kurumları arasında zerre kadar fikir ayrılığı yoktur. Geri kalanın zamanlanması, bu sorumluluğu en üst düzeyde, hayatını ortaya koyarak sürdürecek olan kurumlarımızın 'şu tarih, şu zaman şu büyüklükte' demesine bağlı" Başbakanın gezi konusunda tereddüt ettiğini ancak devlet birimleriyle geziye karar verildiğini anlatan Çiçek, fitne fesat dolu bir coğrafyada, 'Bu araplara karşıdır' denilmemesi için, Türkiye'nin haklılığını anlatmak üzere bu gezilerin yapıldığını bildirirken, "Bilgilendirmek ve mümkünse en haklı olduğumuz davada olabildiğince geniş bir devletler topluluğunu bu politikanın arkasına almak, terörle mücadelede bir adımdır. Hükümet insan aklının alabileceği, devletin envanterinde bulunan, imkan, kabiliyet, bilgileri değerlendirmek suretiyle en doğru olanı yapmaya çalışıyor" dedi.
     
Çiçek CHP'nin platform önerisine olumlu baktıklarını belirtti.
     
milliyet



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs