ABD PKK’yı böyle vuracak | " /> ABD PKK’yı böyle vuracak | "/>

En Sıcak Konular

ABD PKK’yı böyle vuracak

24 Ekim 2007 08:37 tsi
ABD PKK’yı böyle vuracak

Önce Rice Erdoğan’ı arayıp süre istedi, ardından da Bush, önceki gece Gül’e “Siz durun, biz vuralım” dedi. Bu iki telefon görüşmesinin perde arkasını ve ABD’nin K. Irak’a operasyon planını Chicago Tribune yazdı...

SÜRE BU AKŞAM DOLUYOR

ABD Dışişleri Bakanı Rice, saldırı haberin açıklandığı geçen pazar Başbakan Erdoğan’ı arayarak 72 saat süre istedi...

BUSH GÜL’Ü ARADI

Ertesi gün de Bush, Cumhurbaşkanı Gül’ü telefonla arayarak, “Askeri seçeneğe hazırız. Biz vuralım” dedi.


Türkiye’nin 12 askerin şehit edilip 8’inin kaçırılmasının ardından askeri operasyon için artık sabrının sınırında olduğu dakikalarda ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı Terörle Mücadele Kurulu toplantısının ortasında arayarak, “Bize birkaç gün süre verin” demişti. Ardından Başkan Bush ertesi gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü arayarak Amerika’nın PKK ile mücadele konusunda somut adımlar atacağı mesajını iletti. İşte bu iki telefon konuşmasının perde arkası saygın Amerikan gazetesi Chicago Tribune tarafından dün açıklandı. Gazetenin birinci sayfasından geniş yer verdiği habere Türk tarafından 3 gün süre alan Bush yönetimi derhal askeri seçeneği masaya yatırdı. Ve sürenin dolmasına yaklaşık 36 saat kalan Başkan Bush, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e telefon etti. Ve ilk kez, “Sizi temin ederim ki şu anda diplomasi dışındaki seçenekleri değerlendiriyoruz. PKK’nın Irak topraklarından Türkiye’ye saldırması engellenecek” ifadesini kullandı. Bunun nasıl olacağı ise Beyaz Saray’a yakın kaynaklar tarafından isim vermeden gazeteye açıklandı. İşte ABD’nin PKK kamplarını yok etme seçenekleri:


Operasyon 3 şekilde olabilir

1) Cruise füzeleriyle PKK kamplarına yoğun bombardıman: Cruise füzeleri savaş uçaklarından ya da gemilerden fırlatılabiliyor. Önceden belirlenen koordinatlara nokta atışı yapıyor.

2) PKK kamplarına savaş uçaklarıyla hava operasyonu: Diyarbakır, İncirlik ya da Irak’taki Amerikan üslerinden kalkacak olan F-16 ve F-117 hayalet uçakları teröristlerin üzerine bomba yağdıracak. Hava operasyonu seçeneğinde insansız uçak kullanılması düşünülmüyor. Beyaz Saray kaynakları operasyonun Amerikan pilotları tarafından gerçekleştirilmesini istiyor.

3) Amerikan özel timleri tarafından düzenlenecek kara operasyonu: ABD ordusunda 50 bin özel tim (Special Forces) askeri bulunuyor. Bunların yaklaşık 3 bin 500’ü Irak’ta görev yapıyor. Çoğu hava indirme askerleri olduğu için kampların bulunduğu bölgelere indirilmeleri üzerinde duruluyor.

Beyaz Saray kaynaklarına göre Başkan Bush bunlar arasında en çok ikinci seçenek üzerinde duruyor. Kara operasyonunu içeren son seçeneği ise “çok çaresiz kalınması durumunda başvurulacak yöntem” olarak görüyor.

 

 

vatan

 
 



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,693 µs