En Sıcak Konular

D'Alema: İtalya, Türkiye-Irak sınırındaki gerilimden endişeli

22 Ekim 2007 23:50 tsi
İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema, İtalya olarak Türkiye-Irak sınırında giderek tırmanmakta olan gerilimden büyük endişe duyduklarını söyledi.

D'Alema, bugün akşam saatlerinde Napoli kentinde Aziz Egidio Cemaati tarafından düzenlenen dinlerarası diyalog toplantısına katıldığı sırada konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''İtalya, Türkiye-Irak sınırındaki gerilimden endişeli. Durum, hükümet olarak bizleri ciddi biçimde kaygılandırmaktadır. Geniş çaplı bir operasyonun engellenmesi için Türkiye'ye, Türkiye'de askerler ve siviller arasında ölüm saçan terör saldırılarının durdurulması için ise Irak yetkililerine çağrıda bulunulmaktadır'' dedi.
     
Irak topraklarında yapılacak geniş çaplı bir askeri müdahalenin bu ülkedeki istikrarsızlığı daha da arttıracağını savunan D'Alema, ''Irak'ta zaten dramatik olan duruma yeni bir şiddet olgusunun eklenmemesi için yegane çıkış yolu, Iraklı yetkililer ile Türk yetkililer arasında işbirliğidir'' diye konuştu.
     
D'Alema, bugün İtalya’nın Bari kentinde, silahsızlanmayı konu alan uluslararası bir toplantı niteliğindeki Pugwash Konferansı’nda yaptığı konuşmada da, Türkiye'ye Irak topraklarında geniş çaplı silahlı operasyon seçeneğinden uzak durulması çağrısında bulunmuştu.
     
Iraklı yetkililere de, Türkiye'yi hedef alan terör saldırılarını durdurmaları çağrısında bulunan D'Alema, ''Türkiye’nin kaygılarını anlayışla karşılıyoruz. Türkiye’nin terörist saldırılara maruz kalması, çok sayıda askerini kaybetmesi, hoşgörülebilir bir durum değildir'' demişti.
     
milliyet

Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs