En Sıcak Konular

Şehit evlerinde hüzün var

22 Ekim 2007 16:03 tsi
Uşak, Eskişehir, Aydın, Afyon, Gaziantep, Ordu, Adıyaman, Yozgat, Kars, Kırıkkale ve Bursa. Dünkü saldırının ardından Türkiye'nin doğusundan batısına 11 şehrinde 12 eve ateş düştü. Her birinin farklı hikayeleri vardı. Şehit yakınları çocuklarını kaybetme

Şehit evlerinde büyük acı...

Uşak, Eskişehir, Aydın, Afyon, Gaziantep, Ordu, Adıyaman, Yozgat, Kars, Kırıkkale ve Bursa. Dünkü saldırının ardından Türkiye'nin doğusundan batısına 11 şehrinde 12 eve ateş düştü. Her birinin farklı hikayeleri vardı. Şehit yakınları çocuklarını kaybetmenin acısını yaşıyor.


 Yozgat:

Hakkari'de dün 12 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıda hayatını kaybeden er Lokman Eker bir ay sonra terhis olacaktı.


Eker'in şehit olduğu haberi Yozgat'ın Buzacıoğlu köyünde yaşayan ailesini yasa boğdu.

Afyon:

Afyonlu er Yavuz Öztürk'ün aile ocağında da yas var. Er Yavuz Öztürk askerden dönüp ağabeyiyle beraber çalışacaktı. Öztürk'ün ardında askere giderken çekilen fotoğrafları kaldı.

Afyonlu diğer şehit ise 29 yaşındaki uzman çavuş Selçuk Gürdal, evli ve bir çocuk babasıydı. Şehit Gürdal Dinar ilçesine bağlı Burunkaya köyündeki evine 20 gün önce izinli olarak gelmişti.

Eskişehir:

Şehit jandarma astsubay 20 yaşındaki Soner Özübek'in Eskişehir'de oturan ailesi de acı içinde. Özübek'in diğer kardeşi de şu an Hakkari'de asker.


Antalya:

1.5 yıldır Hakkari'de görev yapan şehit uzman çavuş Mustafa Uysal'ın görevi 1 hafta önce bitmişti. Ancak son operasyonuna çıkan Uysal'ın ailesi bugün yasta. Antalyalı olan Uysal evli ve 2 çocuk babasıydı.

Gaziantep:

Gaziantepli şehit er Mehmet Cücük'ün annesi oğlunun ardından ağıtlar yaktı.

Adıyaman:

Adıyamanlı şehit Abdurrahman Doğan'ın evinde de yas var. Doğan ailesi oğullarını kaybetmenin acısını yaşıyor.

Kırıkkale:

Kırıkkale de Hakkari'deki saldırıda şehit verdi. Saldırıda şehit olan er Vedat Kutluca'nın babası acı haberi Keskin ilçesi askerlik şubesinden öğrendi.

Uşak:

Hakkari'de Uşaklı asteğmen Mehmet Bozkuş da şehit oldu. 24 yaşındaki Bozkuş'un terhisine bir ay kalmıştı.

Ordulu Zekeriya Yati, Bursalı Samet Saraç ve Gaziantepli İrfan Beyaz'ın evlerinde de acı ve gözyaşı var.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde şehit düşen Er Zekeriya Yatı’nın (20), annesi ile son konuştuğunda, "Hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi.

Er Zekeriya Yatı’nın şehit olduğu haberi ulaştığından beri büyük acı yaşanan Ordu’nun Kumru ilçesi Fizme beldesindeki ev, acılı aileyi sakinleştirmek ve taziye dileklerini iletmek isteyenlerle doldu.

Güçlükle ayakta durabilen anne Hatice Yatı, en son 15 gün önce konuştuğu oğlunun kendisine, "Anne telefonla arayamıyoruz, siz de aramayın, bana ulaşamazsınız, ben fırsat bulduğumda sizleri arayacağım. Yarın operasyona çıkacağız, hakkınızı helal edin" dediğini söyledi.

Oğlunun İzmir’de yaşayan nişanlısının ise haberi alır almaz Kumru’ya gelmek için yola çıktığını belirten anne Yatı, "Oğlumun 6 ay sonra düğünü olacaktı. Geldiği ilk izninde bizden düğün hazırlıklarına başlamamızı, askerden dönünce düğün yapmak istediğini söylemişti" dedi.

Kardeşinin bütün hayallerini teröristlerin çaldığını belirten şehidin ablası Rukiye Yatı ise "Kardeşimiz için bizler de ne güzel hayaller kuruyorduk. Onun Hakkari’de olması bizleri hep tedirgin ediyordu.

Sonunda korktuğumuz başımıza geldi" diye konuştu.

Baba Hasan Yatı ise teröristlere lanet okuyarak, "Vatan sağ olsun, Allah teröristleri ıslah etsin. Bana bu acıyı yaşatan PKK’lılara Allah bin türlüsünü yaşatsın. Yüreğimiz yanıyor. Evladımızı kaybettik" diye acısını dile getirdi.


ŞEHİT ANNESİNE SLOGANLI DESTEK

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde, teröristlerin şehit ettiği askerlerden Uşaklı Asteğmen Mehmet Bozkuş'un ailesi de acı denizine düştü. Ailenin evinden feryatlar yükseldi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan ve diplomasını alır almaz askere giden 24 yaşındaki Mehmet Bozkuş'un şehit düştüğü haberini aileye Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan verdi. Bozkuş Ailesi'nin İslice Mahallesi'ndeki evi yasa büründü.

Şehit asteğmen Mehmet Bozkuş'un çay ocağı işleten babası İsmail, anne Cennet Bozkuş, abla Hatice Bozkuş fenalaşınca eve gelen 112 Acil Servis ekibi tıbbi müdahalede bulundu.

Asteğmen Mehmet Bozkuş'un, askerliğini bitirmeye bir ay kaldığı, dönüşünde kız arkadaşıyla evlenme planları yaptığı belirtildi.


ŞEHİT EVİNİN ÖNÜNDE BİNLER TOPLANDI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki çatışmada şehit düşen Uşaklı Asteğmen Mehmet Bozkuş’un babası İsmail Bozkuş, "Uşaklı hemşehrilerim oğluma sahip çıktı. Hepsine hakkımı helal ediyorum" dedi.

İsmail Bozkuş, Uşak’taki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröre lanet etti. Uşaklı hemşehrilerinin oğluna sahip çıktığını belirten şehit babası, "Binlerce kişi, evimin önünde oğlumu selamladı. Hepsine hakkımı helal ediyorum" diye konuştu.

Şehidin fotoğraflarına sarılarak öpen ve gazetelerde yer alan haberleri gösteren İsmail Bozkuş, oğlunu bu vatana yetiştirdiğini söyledi.

Bu arada şehidin evinin önünden geçen vatandaşlar, "Mehmedin anası, bizim de anamız", "Uşak şehidine sahip çıkıyor", "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir", "Apo’ya idam", "Barzani’nin kellesini istiyoruz", "Uşak, Mehmedi unutmayacak" sloganları attı.

Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş’un anne ve babasının ise kalabalığa alkışlarla destek verdiği, ancak ayakta zor durdukları gözlendi.


Şehidin nişanlısı Pembe'nin hayalleri karardı

 

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde, teröristlerin şehit ettiği 12 askerden Gaziantepli er Mehmet Cücük'ün evinden ağıtlar yükselirken, askerlik dönüşü evlilik planları yaptığı halasının kızı olan nişanlısı 18 yaşındaki Pembe Cücük'ün gözyaşları, acı haberi aldığından beri dinmedi. Nişanlısının askere gitmeden 15 gün önce çektirdiği fotoğraflarına bakarak teselli bulmaya çalışan Pembe'nin hayalleri karardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden emekli olduktan sonra Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Göksuncuk Köyü'ne yerleşen ve çiftçilik yapan 55 yaşındaki Cebbar Cücük'ün 4'ü kız, 9 çocuğundan yaş sırasına göre dördüncüsü olan Mehmet Cücük, 5 ay önce Isparta'da acemi eğitimi için silah altına alındı. Askere gitmeden 4 ay önce aşık olduğu halasının kızı Pembe ile nişanlanan Mehmet Cücük, acemi birliğine gitmeden önce kendisiyle aynı tertip olan 20 arkadaşıyla mangal partisi düzenledi. Daha sonra Cücük'ü, babası Cebbar Cücük birliğine teslim etti.

Mehmet Cücük 5 aylık askerken, Hakkari'deki hain pusuda şehit oldu. Acı haberi alarak yıkılan ailesi, gözyaşlarına boğuldu.


“HÜKÜMET MÜCADELEDE BASİRETSİZ''

En son bayramda konuştukları oğlunun kendilerinden helallik aldığını anlatan Cebbar Cücük, “Mehmet atik, kıpır kıpır, yerinde duramayan, her şeyi biran önce yapmak isteyen bir çocuktu. Asker dönüşü düğününün hazırlıklarını yapıyorduk. Ama, kara haberi aldık. En son bayramda konuştuk. Bizden helallik istedi. Özellikle annesiyle çok dertleşirdi. Bize operasyona gittiğini söyledi. Bizim canımız yandı. Vatan sağ olsun. Bir oğlum askerliğini yaptı. 3 oğlum daha yapacak. Hepsi vatana feda olsun. Ama, artık bu kan dursun. Hükümet teröristlerle mücadelede basiretsiz. Eğer onlar beceremeyecekse bıraksınlar biz gidelim, savaşalım'' dedi.

Şehit erin amcası Memik Cücük ise “Burada şehitlerimizin kanı aktıkça, Irak'taki Barzani ve Talabani'nin cesareti artıyor. Önce temizlik Meclis'tekilerden başlasın'' diye konuştu.

Şehitle aynı adı taşıyan dede 79 yaşındaki Mehmet Cücük kendisinin de savaşmak istediğini söyledi.


GÖZYAŞI DİNMEDİ

Öte yandan uzun süredir aşık olduğu dayısının oğluyla nişanlanan ve evlilik hayali kuran Pempe Cücük'ün gözyaşları, acı haberi aldığından beri dinmedi.

Şehit Cücük'ün annesine sarılarak ağlayan genç kızın kimseyle konuşmadığı belirtildi. Pempe, nişanlısının askere gitmeden 15 gün önce çektirdiği fotoğraflarına bakarak teselli bulmaya çalıştı. Çeyizini mutlulukla hazırlayan genç kızın tüm hayalleri, terörist katliamla yıkılmış oldu.


"DÖNMEYEBİLİRİM, HAKKINIZI HELAL EDİN"

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, terör örgütü mensuplarınca askeri birliği düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Komondo Er Samet Saraç’ın Bursa’daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehit erin, merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde oturan ailesinin dün akşam eve gelen askeri yetkililerin olayın netlik kazanmadığını söylemeleriyle başlayan umutlu bekleyişleri, ölüm haberinin kesinlik kazanmasının ardından hüzne dönüştü.

Evin girişine Türk Bayrağı asan tekstil işçisi baba Mustafa Saraç, anne Fahriye Saraç ve şehit askerin küçük kardeşi Sunay Saraç (18), büyük bir metanetle taziyeleri kabul ediyor.

Mustafa Saraç, gazetecilere, oğluyla son olarak Ramazan Bayramı’nda telefonla görüştüklerini, bir daha kendisinden haber alamadıklarını belirterek, "Ağustos ayında Erzincan’dan dağıtım iznine gelmişti. Daha sonra Hakkari’deki birliğine teslim oldu. Bayramda görüştüğümüzde, ’Baba havancı oldum, beni merak etmeyin’ demişti. Şu an bir şehit babası ne hissediyorsa onu yaşıyorum" dedi.

Saraç ailesinin komşuları da Samet Saraç’ın, dağıtım izni bitiminde, "Şehit olabilirim, dönmeyebilirim, hakkınızı helal edin" diyerek kendileriyle helalleştiğini söylediler.

Bu arada, şehit erin evinin bulunduğu sokağın girişi ile komşu evlerin balkon ve pencerelerine Türk bayrakları asıldığı görüldü.


FERYATLAR KÖYÜ SARDI

Hakkari’deki çatışmada şehit olan 12 askerden Piyade Er Tarık Emeket’in, Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Aşağı Sallıpanar köyündeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Piyade Er Emeket’in şehit olduğu haberini alan yakınlarının feryadı, köyü sardı.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferit Güler, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci ve Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile şehit ailesini ziyaret etti.

Şehit ailesine baş sağlığı dileğinde bulanan Vali Erden, acılarını paylaştığını belirterek, devletin şehit ailesinin yanında olduğunu söyledi.

Bu arada, Sarıkamış Belediyesinin, şehit köyünü Türk Bayraklarıyla donatacağı bildirildi.

Haber 10



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,405 µs