En Sıcak Konular

Samsun, Türk bayraklarıyla donatılacak

22 Ekim 2007 15:44 tsi
Samsun, Türk bayraklarıyla donatılacak Samsun Valiliğinin öncülüğünde başlatılan ''Cumhuriyetimize Bağlılık ve Şehitlerimize Saygı İçin Milli Mücadelenin Meşalesi Samsunumuzu Bayraklarla Donatalım'' kampanyası kapsamında, bir hafta süreyle tüm kentin bayrakla donatılacağı bildirildi.

Samsun Valiliğinin öncülüğünde başlatılan ''Cumhuriyetimize Bağlılık ve Şehitlerimize Saygı İçin Milli Mücadelenin Meşalesi Samsunumuzu Bayraklarla Donatalım'' kampanyası kapsamında, bir hafta süreyle tüm kentin bayrakla donatılacağı bildirildi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, Hakkari'deki çatışmada 12 askerin şehit düşmesinden büyük bir üzüntü duyduklarını ifade etti.

Tüm Türkiye'de yaşanan üzüntünün ve ortaya çıkan tablonun sonrasında Türk Milletinin birlik ve beraberliği ile birlikte yaşama iradesi ve kararlılığından hiçbir şekilde ödün verilmeyeceğinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Güzeloğlu, Samsunlular olarak bunu tüm Türkiye ve dünya ile bir kez daha paylaştıklarını söyledi.

Bu nedenle Samsun Valiliği olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 84. kuruluş yıl dönümü ve kutlama haftası süresince Cumhuriyete bağlılık ve şehitlere saygı, Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini sonsuza kadar yaşatma karalılığını vurgulamak amacıyla bir kampanya başlattıklarını bildiren Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''Bu noktadaki kararlılığımızı vurgulamak için, bugünden itibaren Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının sonuna kadar tüm kamu kurumlarını, özel iş yerlerini, konutları, kamuya ait açık alanları, özgürlüğümüzün simgesi, bağımsızlığımızın sembolü ve rengini aziz şehitlerimizden alan Türk Bayrağımızla donatma kararlılığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Büyükşehir, ilçe, kasaba ve köye kadar uzanan bir çizgideki tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya davet ediyoruz.''

Bu sayede terörü ve teröristleri destekleyenlere en güzel cevabın verilmiş olacağını vurgulayan Güzeloğlu, '' Tüm vatandaşlarımızı bu çağrımıza bekliyorum'' dedi.

Cumhuriyet Bayramı çerçevesindeki tören programlarında bir hafta süresince şehitler için anma düzenleneceğini ifade eden Güzeloğlu, her yıl yapılan Cumhuriyet Yürüyüşünün bu yılki temasının da ''Cumhuriyete Bağlılık ve Şehitlere Saygı'' olarak değiştirildiğini söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bu anlamda değişiklikler yapılacağını bildiren Güzeloğlu, ''29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı içinde kara, deniz ve her türlü ulaşım araçlarıyla bu coşku vurgulanacaktır'' dedi.

Türk Milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya, birlikte yaşama kararlılığını sarsmaya yönelik bu tür saldırılar karşısında en güzel cevabın milli birlik ve beraberliğe sahip çıkmak ve onun sembolü olan bayrağı yüceltmek olduğunu belirten Güzeloğlu, ''Hiçbir şey Türk Milletinin birlik ve beraberliğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını ve bütünlüğünü bozmaya yetmeyecektir. Samsun ve Samsunlular olarak bu duruşu sergilemekte ve sonsuza kadar taşımakta kararlıyız'' diye konuştu.

Hakkari'de çatışmanın duyulmasının ardından Samsun halkının bu konudaki hassasiyetinin tüm Türkiye'de olduğu gibi en üst düzeyde olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları söyledi:

''İl Jandarma Komutanlığımıza açılan telefonlar, gelen isteklerin hepsi askere alınmak. Bu uğurda Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eden düşmanlara karşı mücadele vermek noktasındaki taleplerden oluşmaktadır. Her düzeyde ve her yaştaki insanımızın ortak kararlılığı aynıdır.''

Vali Güzeloğlu'nun açıklaması sırasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İrfan Kaya, Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kd. Albay İlyas Koçak ve Emniyet Müdürü Mustafa İlhan da hazır bulundu.

Zaman



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs