Haritalı | " /> Haritalı | "/>

En Sıcak Konular

Yurdun batısı yağış altında Haritalı

22 Ekim 2007 13:59 tsi
Yurdun batısı yağış altında Haritalı Yağışlı hava, yurdun batı kesimlerini etkisi altına alacak. Hava sıcaklığı düşüyor. Meteoroloji, bugün öğleden sonra beklenen şiddetli yağışların sele dönüşebileceği uyarısını yaptı.

Marmara’nın batısında öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağışlar bekleniyor ve sele dönüşebilir.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan haftalık meteorolojik değerlendirmeye göre, yağışlı hava yurdun batı kesimlerinde etkili olacak.

Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de etkili ve sürekli yağış, Ege'de kuvvetli fırtına bekleniyor.

Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kütlesi, halen yurdun batı kesimlerinde etkili olmaya devam ediyor.

Son 24 saat içerisinde Marmaris'te 86, Datça'da 81, Gökçeada'da 49, Ayvalık'ta 39, Muğla'da 38, Dalaman'da 30, Burhaniye'de 29, İpsala'da 27, Edremit'te 26, Dikili ve Çeşme'de 24, Edirne'de 23, Manisa'da 22, Milas ve Aydın'da 21, İzmir'de(Güzelyalı) 19, Balıkesir'de 16, Söke ve Akhisar'da 14, Çanakkale'de 13 kg yağış kaydedildi.

Bugün, yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Bolu ve Düzce çevreleri yağışlı geçecek.

Sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli il merkezleri ve çevre ilçelerinde) ile kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli il merkezleri ve çevre ilçelerinde) etkili ve sürekli olması bekleniyor.

Rüzgarın Ege'de kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerdeki olumsuz şartlara (sel, taşkın, su baskını, deniz ulaşımında aksamalar vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Salı günü ise Marmara'nın batısı, kıyı Ege ve batı Akdeniz'de devam edecek yağışların, çarşamba ve perşembe günleri de yurdun batı kesimlerinde aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının, bugün ve salı günleri yağışla birlikte batı kıyılarında biraz azalacağı, güney, iç ve doğu bölgelerde 2 ile 4 derece artacağı, haftanın diğer günlerinde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojik uyarı!

Bu arada, Ege'de halen güneyli yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın, bugün akşam saatlerinden sonra kuvvetlenmesi, bugün günün ilk saatlerinden itibaren ise güney ve güneydoğu yönlerinden 7 ile 9 kuvvetinde kuvvetli fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Kuvvetli fırtınanın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini azaltarak fırtınaya dönüşeceği bildirildi.

Fırtınanın salı günü ilk saatlerde güney Ege'de, akşam saatlerinde ise kuzey Ege'de etkisini kaybetmesi beklenirken, fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

İstanbul'da sağanak yağış

Haber7'de yer alan habere göre İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, hava sıcaklıklarının 1 ile 3 derece azalacağını dile getirerek, salı günü kısmi bir artışın yaşanacağı hava sıcaklıklarının çarşamba günü azalacağını, yapılan son tahminlere göre en yüksek sıcaklıkların 18-20 derece arasında seyredeceğini belirtti.

Yıldırım, özellikle bugün öğleden sonra başlayacak ve akşam saatlerinde de devam edecek yağışlarda, vatandaşları su baskınları konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamada da, halen Edirne ve Çanakkale çevresinde aralıklarla devam eden sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un Avrupa yakasında etkisini artırarak gece saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Rüzgarın güneybatıdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, "Sağanak yağışların oluşturabileceği sel ve su baskınları ile fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

BÖLGE BÖLGE DURUM

* Marmara Bölgesi’nde hafta sonu özellikle Trakya ve Çanakkale’de kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Diğer kentlerde yağış daha hafif olacak. Sıcaklıksa sadece 3-4 derece düşecek. Bugün Edirne 18, Çanakkale 19, Kocaeli 22 derece.

* İç Anadolu’da sabahları sis oluşuyor. Yarın Eskişehir çevresinde hafif yağmur görülecek. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bugün Konya 18, Eskişehir 19, Sivas 16 derece.

* Egeliler haftasonu su baskınlarına karşı dikkatli olmalılar. Bugün ve yarın bölgede şiddetli yağmur bekleniyor. Denizli ve Bodrum 23, Kütahya 20 derece.

* Akdeniz Bölgesi’nde Antalya çevresinde bulutlanma artıyor. Yarın kısa süreli yağmur görülebilir.

* Güneydoğu Anadolu’da hafif yağmur var, ama sıcaklık yükselecek. Bugün Antalya 26, Diyarbakır 24 derece.

* Doğu Anadolu’da hava parçalı bulutlu. Yalnızca Van-Bitlis-Hakkari çevrelerinde kısa süreli yağmur geçişleri görülebilir. Bugün Erzurum 14, Malatya 19, Van 15 derece.

* Karadeniz’in batısında artan bulutlanma Bolu-Düzce çevrelerinde yerini yağmur geçişlerine bırakacak. Sıcaklıkta ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bugün Trabzon 21, Samsun 22, Bolu 20 derece.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA RAPORU




Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,598 µs