En Sıcak Konular

'Teröristler Avaşin kampına gidiyorlar'

22 Ekim 2007 12:26 tsi
PKK'ye karşı yapılan en büyük operasyonu yöneten emekli tümgeneral Pamukoğlu, Dağlıca saldırısını yorumladı..

Şu anda mağara içindeler 1993-1995 yılları arasında Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı ve Hakkâri Güvenlik Komutanlığı görevini yürüten, PKK'ya karşı yapılan en büyük harekât olan Çelik-1 Operasyonu'nu yöneten emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu, Dağlıca'daki son olayı değerlendirdi. Pamukoğlu, Türk askerinin PKK militanlarınca hazırlıksız yakalandığını söyleyerek, olayı "Dağlıca baskını" şeklinde yorumladı. Emekli tümgeneral Pamukoğlu, son olayda "Askeri zafiyet yok. Bu tip mücadelede her zaman böyle şeylerle yüz yüze kalabilirsiniz" diye konuştu. Pamukoğlu, şu mesajları verdi

* Kuzey Irak'tan üç yönden geldikleri söyleniyor, bunun adı kuşatmadır. Kuzey Irak'a kaçtıkları kesin. Birliklerin onları halen takip ediyor olmaları güzel bir şey. Teröristin önünü de kesmek lazım. Onun gittiği yer Avaşin kampı.

* Avaşin'e sol taraftaki vadiden geliyorlar. Yani Oramar içerisinde bir vadi su kanalıyla Kuzey Irak'a açılır. Şimdi onlar o kanalın içindedirler. Oralarda tabii yüzlerce mağara var. Onlar helikopterlerin sesini duyduğunda zaten o mağaraların derinliklerine çekilmişlerdir. Topçu ve havan atışı başladığı zaman da mağaradadırlar. Yorgun olmaları lazım. Muhtemelen havanın kararmasını beklerler. Mezi Karyaderi'ye gitmezlerse daha doğuya doğru Basyan vadisine gireceklerdir. Basyan vadisine girip oradan Derecik istikametine yaklaşacaklardır. Başka yolları yoktur.

3-4 SAATLE OLMAZ

* Bu baskın 00.20'de başlamış. Sonucun alınması için çarpışmanın en az 4'e kadar sürmesi lazım. 3-4 saat çarpışmadan bu iş olmaz. Bunların bizim unsurlarla teması kesmeleri saat 04.30 ya da 05.00'tir. Bunlar bu çatışmada ne kadar hızlı hareket ederlerse etsinler, çatışmanın verdiği yorgunlukla ancak mağaraları içindeler şu anda.

* Bir yerden takip ederken, süpürürken onun gittiği yerlerde ulaşmak istediği yerlerde sizin bekliyor olmanız lazım. Başka yolu yok. Siz onu takip edeyim derken sizi pusuya düşürebilir. Bunu herkes bilsin. Yani bunu takip eden birliklere her an Kuzey Irak topraklarında bir veya iki noktada daha vahim durumlara düşürecek tertipleri alır o. Bunu şimdi hesaplamıştır o. Çok dikkatli ve kontrollü olmak lazım. 12 sayısından daha beter bir durumla yüzyüze gelinebilir.

EYLEM ZAMANI DEĞİL

* 21 Ekim, Kuzey Irak'taki grupların Türk topraklarında gelip eylem yapacağı zaman değildir. İçerdekiler dışarı çıkarken bunu yapabilir. Giderken örgütün gözüne gireyim, lider kadro nezdinde itibarım artsın diye son bir hareketi yapıp çıkarlar. Bu o değil. Bakın aşağıdaki grup gelip yapıyor. Artık gelmemesi lazım. Artık aşağıda tertiplenmesi, Kuzey Irak'ta yapacağı faaliyetlerle ilgili seminerler, paneller, siyasi ve askeri eğitime başlaması lazım.

Sabah



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs