En Sıcak Konular

PKK "ver kurtul"a zorluyor

22 Ekim 2007 11:29 tsi
PKK Köşe yazarlarının konusu terör acısıydı. Hepsi PKK'nın amacını sorguladı.

Gazetelerin yazarları bugün köşelerine "Terör acısı"nı konu ettiler. Kimi "Neden" diye sordu, kimi cevap arıyor.

İşte o köşe yazarlarının söyledikleri:

FİKRET BİLA - MİLLİYET

Org. Büyükanıt sabaha kadar telefondan ayrılmadı

Org. Büyükanıt, saldırı haberini aldığında Napoli'de kaldığı otelindeydi. Genelkurmay Başkanı, sabaha kadar telefon başından ayrılmadı. Saldırı ve sonrasındaki çatışmalarla ilgili olarak dakika dakika bilgi aldı.
Genelkurmay'la sabaha kadar temas halinde olan Büyükanıt, hemen hemen hiç uyumadan yola çıktı ve öğle saatlerinde Ankara'ya ulaşır ulaşmaz, komutanlarla bir dizi toplantı düzenledi. Terör zirvesine hazırlık yaptı.

CAN DÜNDAR - MİLLİYET

Silahtan önce siyaset ve diplomasi

Eğer PKK'nın planı, başta söylediğim gibi, Türkiye'yi yabancı bir ülke toprağında, bütün dünyayı karşısına alacağı bir operasyonda batağa gömmekse, öncelikli hedef bu tuzağa düşmemek olmalıdır.
Türkiye, gözünü büyük sınır ötesi hedeflere dikmeden önce, kendi toprağındaki bu türden kanlı saldırılara engel olmanın yolunu acilen bulmalıdır.
Önceki gece düşülen pusunun bin beterinin sınır ötesinde orduyu beklediği unutulmamalıdır.

ERTUĞRUL ÖZKÖK - HÜRRİYET

3-5 F-16; 30-40 sorti

Artık bizim muhatabımız Barzani’dir.

Ona son, ama son defa şu mesajı, anlayacağı en direkt dille söylemeliyiz.

"Önünde iki yol var. Ya komşumuz olacaksın, ya hedefimiz."

Evet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Silahlı Kuvvetleri’nin, Iraklı Kürtlere son sözü bu olmalıdır:

"Ya muhatabım, sınır komşum kalacaksın, ya da düşmanım olacaksın."

Karar onların.

Eğer Amerika Birleşik Devletleri’ne güvenip, düşmanımız olma yolunu seçerlerse kendileri bilir.

Bundan böyle, namlularımız, Barzani’ye çevrilmiştir.

MEHMET YILDIZ - HÜRRİYET

Harekát artık kaçınılmaz

"PKK’yı o bölgeden çıkaracak gücümüz yok" diyen Talabani ve Barzani’nin, o olmayan güç ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı nasıl direnebileceğini kendisine sormuyor

AHMET HAKAN - HÜRRİYET

Zor zamanda zor sorular

SORU 1 PKK, Türk ordusunu sınır ötesi operasyona mı zorluyor? "Hemen, şimdi bir operasyon" mu istiyor terör örgütü? Eğer durum buysa PKK neyi amaçlıyor olabilir? Bu kadar istihbarat, bu kadar "derin devlet" falan bugünlerde ne işle meşguldür? Neden bu sorunun yanıtı bulunamaz?

SORU 2 Acaba PKK, Türkiye’yi Kuzey Irak’a çekerek, özellikle ABD ile karşı karşıya getirmek mi istiyor? Bu durumun soğukkanlı tahlilini yapacak sağduyulu yetkililer iş başında mı?

SORU 3 Son saldırının ardından Türkiye’de, "Irak’a bu zamana kadar birçok operasyon yapıldı. Hangisinde başarı sağlandı ki yeni bir operasyon düşünülüyor" şeklindeki görüşü dile getirenler, anında "vatan haini" ya da "ABD yanlısı" mı ilan edilecek?

SORU 4 Türk askerlerinin şehit edilmesi karşısında Türk kamuoyunda oluşan büyük öfkenin beklenmedik bir taşkınlığa yol açmaması için önlem alındı mı? "Derin devlet" nerede? Anlı şanlı "psikolojik harp daireleri" falan ne yapmakta?

SORU 5 Askerlerin teröristler karşısında bu kadar kolay hedef olabilmesi konusu ne zaman masaya yatırılacak? Teröristle çatışacak yetkinlikte özel birlikler konusu ne zaman gündeme gelecek?

SORU 6 Bir yanda Cumhurbaşkanı ile hükümet... Bir yanda askerler... Bu gerginlik ve mücadele, bugün bitmeyecekse ne zaman bitecek?

GÜNGÖR MENGİ - VATAN

Alçak tahrik!

Eğer PKK’nın son riskli eylemleri Türkiye’yi Kuzey Irak’a çekme amacını taşıyorsa, sınır ötesi operasyonda gecikme bölücü örgütü yeni tahrik eylemlerine sevkedecektir. Dikkatli olalım.
Bu kanlı ve alçak oyunun sorumlusu Amerika’dır. Onun bizden ne istediğini gerçekten öğrenmeden atacağımız her adım karanlığa göz kırpmak olacaktır.
Başbakan Erdoğan’ın ABD Başkanı Bush’la buluşacağı 5 Kasım bu bakımdan çok önemli.

NECATİ DOĞRU - VATAN

“Ver kurtul”a razı etmeye çalışıyorlar

PKK, onun arkasındaki güçler; ABD, AB, İsrail, Barzani ile Talabani’nin Türk Ordusu’nu Kuzey Irak’a çekip bir savaş alanı yaratmayı istemelerinin mantığını ve bu mantığın Türkiye topraklarında “etnik bölünmeye bağlı bir çatışma (iç savaş)” yükseltmek taktiğini mi güttüklerini ve bu hain plana karşı ne yapılması gerektiğini onlar bilecek.
Görünen şu:
“Ver kurtul”a zorluyorlar.
Bu tezgâh böyle kuruldu.
Böyle gelişti.

MURAT YETKİN - RADİKAL

PKK'nın oyununa gelmeden yanıt vermek

Talabani, 2-3 Kasım'da İstanbul'da toplanması (hâlâ) öngörülen Irak'a komşu ülkeler zirvesinde ülkesini temsil amacıyla Türkiye'ye gelmek istiyor (...)Irak Kürtleri, Irak'ın toprak bütünlüğünün vurgulanacağı, belki ek teminatlara alınacağı İstanbul toplantısını sabote etmek istiyorlar. Sadece İstanbul toplantısına değil, bu amaçla yapılacak bütün toplantılara karşılar. (...) Ama ne Türkiye'nin ne de Irak Kürtlerinin bu kadar ileri gitmesinin asıl sorumlusu olan ABD'nin artık bu kadar hasmane bir tutuma onay vermesi mümkün olmamalıdır

EKREM DUMANLI - ZAMAN

PKK ne yapmak istiyor?

Bu kadar feci eylemin art arda gelmesi, "PKK ya da onunla müttefik güç(ler) Güneydoğu'da sıkı yönetim ya da olağanüstü hal mi istiyor?" sorusunu gündeme getiriyor. Bunu iyi görmek lazım. Aksi takdirde sinsi plan gereği kamuoyuna biçilen öfke ve o öfkeye dayalı plansız davranışlar PKK'nın işine yarayacaktır. Terör örgütü PKK'nın beli tabii ki kırılmalı. Bunda kimsenin kuşkusu yok. Terörü kendine metot kabul eden bütün örgütler için de aynı duruş sergilenmeli. Hiçbir siyasî hedef gencecik çocukların ölümüne meşru bir sebep sayılamaz. Ancak şiddetin bu kadar köpürtüldüğü bir günde bu ülkeyi seven herkesin şu soruyu sorması şart: "Art arda gelen terör saldırıların asıl maksadı ne?" Sıkıyönetim ilan edilmesi mi, Türk ordusunun Irak bataklığına saplanması mı? Halkın birbirine düşman haline getirilmesi mi?..

Aktif haber



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs