En Sıcak Konular

Tezkere yeni şehitlere davetiye demiştik

22 Ekim 2007 10:09 tsi
Tezkerenin çıkmasının yeni şehitlere davetiye" olduğunu yazmıştık. Sonuç malesef dediğimiz gibi. Ancak olacaklar ve esas plan bu kadar değil. Tekrar yayınlıyoruz..

Planın temeli budur

* ABD- İsrail ittifakının bu coğrafyada hedeflediği proje (BOP) “etnik ve mezhebe dayalı çatışmalar çıkarılması” esasına dayanıyor.

* Bölgemizde yaşayan toplulukların, milletlerin kavgalı, bir arada yaşayamaz, birbirine katlanamaz olması isteniyor.

Şii-Sünni ayrışması tamam sıra geldi Türk-Kürt'e

* Mezhebe dayalı ayrışmayı başardılar. Irakta Şii-Sünni hatlar sokaklara kadar ayrıştı. Bu ayrışmanın diğer ülkelere de sıçraması ve yeni çatışma alanları oluşturulması için yoğun bir çaba var. Sırada diğer milletleri ve devletleri işin içine çekme birbiriyle vuruşturma var.

 

* Türkiye baştan beri bu operasyonun malzemesi olarak düşünülmüştür. Türkiye, parçalanacak-küçültülecek ülkelerin en başında yer almaktadır.

* Türkiye'de son zamanlarda artan PKK saldırılarını, tahrik edici açıklamaları, yükseltilen milliyetçiliği ve sabırların zorlanmasını bu çerçevede ele almak gerekmektedir. Birileri ülkeyi narkoz masasına yatırmanın, operasyona hazırlamanın yollarını aramaktadır.

* Paramiliter çeteler, karanlık provokasyonlar milletin basiretiyle savuşturuldu.

 

* Ülkeyi istedikleri zemine çekemeyen karanlık odaklar emellerine ulaşabilmek için yeni yollar denemektedirler. Ülke Irak'a girmeye zorlanarak bir maceranın içine çekilmek istenmektedir.

Sıkıysa bunları sorgulayın

*  Terörün tek ve kalıcı çözümü Irak'a girmekmiş gibi gösteriliyor. Aleyhte konuşanlar neredeyse vatan haini ilan ediliyor. Ama Ankara'nın göbeğine bir dolmuş C4'ün nasıl girebildiğini, İzmir, Antalya, İstanbul vs de gezen canlı bombaların 1500 km içeride ne aradığını, nasıl geldiğini kimse sorgulamıyor.

* Kayıp ABD silahlarının, glockların ülkenin dört bir yanına nasıl dağıtıldığı sorgulanmıyor. Emeklilerin bahçelerinde çıkan cephanelikler göz ardı ediliyor. Derin odakların kullandığı korucuların ve itirafçıların marifetleri gündeme getirilmiyor.

* 300 kilometre içerideki (Tunceli'de) karakol baskını ile Irak arasındaki ilişki sorgulanmıyor. Sanki birileri sınırdan içeriye bomba atıp “cee” diyerek öbür tarafa kaçıyor ve biz apışıp kalıyoruz.

* Asıl güvenlik sorunu içeride

* Terörle mücadele yöntemlerimizi, güvenlik güçlerinin nerede hata ve ihmallerinin olduğunu sorgulamalıyız.

Psikolojik harekatı millet ve hükümet yedi

* PKK'nın son saldırıları ve şehitlerle yükseltilen tansiyon Türk askerinin Irak bataklığına çekilmesi için yapılmıştır. Bu karanlık mücadelenin bir Türk- Kürt savaşı haline gelmesi istenmektedir.

* Şehit cenazeleri ile yükseltilen tansiyon iyi yönetilmiş ve kamuoyu çözümün Irak'a girmekte olduğuna inandırılmıştır.

* Bu hamaset yarışında geride kalmak ve vatana ihanetle suçlanmak istemeyen hükümet tezkereyi çıkarmak zorunda kalmıştır.

* Bu ortamı hazırlayarak vatandaşın sabrını sınıra dayayanlar sınırdan içeri girmemiz için 15-20 şehidimize daha kıymaktan çekinmeyeceklerdir.

Buyrun Cehenmeme

* Peki sınırdan içeriye girdiğimizde ne olacak?

* 1967 Arap-İsrail savaşında İsrail askerlerinin yerine ABD askerlerinin, uçak ve tanklarının savaştığı gibi biz de Peşmerge görünümündeki ABD ve İsrail güçleriyle mücadele etmek zorunda kalabiliriz.

* Mesele bir Türk- Kürt savaşına döner ve kalıcı husumetler oluşturulur, çatışmalar Türkiye'nin içine de sıçratılır. Güneydoğuda bir anda her yer savaş alanına döndürülür ve parçalanmış bir Türkiye ile uyanabiliriz.

* Bütün dünyanın gözünde işgalci konumuna düşeriz ve Irak'ın zaten ABD işgali altında olduğu hatırlanmaz bile. Kıbrıs'ta yaşadığımız gibi ambargo uygulamaya bile kalkarlar. Ekonomik düzenimiz bozulur, ülke istikrarsızlığa sürüklenir.

* Türk askerinin Irak'a girmesine terör örgütü şiddetli tepki verir. Ülkede güvenlik problemleri artar. Birileri sivilleri bir kenara itip inisiyatifi ele alma hevesine kapılabilir.

* Daha iyimser bir ihtimalle Güneydoğu'daki inisiyatiflerini, kontrollerini sağlamlaştırırlar. Bölgedeki iyimser hava yerini bütünüyle çözümsüzlüğe terkeder.

* Türkiye'nin meselelerini içeride çözmeye ve kendi ayakları üzerinde kalkınmaya ihtiyacı vardır. Yeni maceralara girerek enerjimiz tüketilmemelidir. Gelişmiş, gelir seviyesi artmış, demokrasisi oturmuş istikrarlı bir Türkiye “soft” gücüyle bölgedeki bütün ülkeleri hizaya getirebilecek, peşine takabilecektir.

* Tezkere dumanlı hava isteyenleri hedefine bir adım daha yaklaştırmıştır. Bu konuda derin güçlerin ve PKK'nın hedeflerinde "örtüşme" vardır. Her iki odak ta ülkedeki huzur ve istikrardan rahatsızdır. Bir "EL"e bağlı gibi hareket etmektedirler.

15 Şehitle tezkere çıkartan, biraz fazlasıyla bizi Irak'a sokar

* Kullanılabilmesi için tezkere adeta yeni şehitlere davetiye olmuştur….

Aktif haber Yusuf ;Gezgin'in analizi için tıklayınız...

http://www.aktifhaber.com/author_article_detail.php?id=3331



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,047 µs